Luni, 19 septembrie, va rămâne o zi istorică. Regina Angliei, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a fost înmormântată în capela din Castelul Windsor. Suverana își doarme somnul de veci alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, Regina Mamă, sora ei, Margaret, şi soţul ei, Prinţul Philip. Pe lespedea de marmură a mormântului ei va fi gravat: „Elizabeth II 1926-2022”, scrie News.ro. Familia Regală va mai ţine doliu încă o săptămână, până la 26 septembrie. Regina Elisabeta a II-a s-a stins pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Imagini emoționante cu câinii corgi și poneiul suveranei

Luni, la înmormântarea Reginei, un eveniment istoric la care simbolistica și decența s-au evidențiat la tot pasul, s-au remarcat și câteva imagini copleșitoare cu necuvântătoarele de la Palatul regal. Poneiul negru al reginei Elizabeth II, Emma, a fost prezent la trecerea cortegiului funerar pe domeniul Castelului Windsor, fiind ţinut de căpăstru de un membru al personalului.

Poneiul Emma, în fața cortegiului funerar
Emma, the monarch’s fell pony, stands as the Ceremonial Procession of the coffin of Queen Elizabeth II The State Funeral of Her Majesty The Queen, Procession from Wellington Arch to Windsor, London, UK – 19 Sep 2022,Image: 724263224, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Sandy şi Muick, cei doi corgi ai reginei, au fost de asemenea aduşi pentru sosirea sicriului la castel, unde a avut loc slujba de înmormântare a suveranei. Ţinuţi în lesă de personalul palatului, câinii au aşteptat răbdători în curtea castelului.


Citește și: Lacrimi regale. Cele mai înduioșătoare imagini de la funeraliile Reginei. Fiul, nora și strănepoții, copleșiți de emoție și de solemnitatea momentului

Citește și: Simboluri emoționante în hainele de doliu, la înmormântarea Reginei. Strănepoata Charlotte, omagiu duios pentru „Gan Gan”