Mereu zâmbitor și pus pe șoții, Liviu Vârciu este fără îndoială unul dintre cei mai carismatici actori și cântăreți din peisajul artistic românesc. În același timp, este un tătă preocupat de viitorul fiicei lui, iar pentru el își dorește să revină cu un nou album muzical, care are toate șansele să surprindă.

Ai avut un parcurs reușit și plin de umor în cel mai recent sezon ”Te cunosc de undeva”. Apoi telespectatorii te-au văzut la ”Nea Mărin”. Care dintre provocări a fost mai dificilă și de ce?

La “Te cunosc de undeva!” a fost pentru mine puțin mai dificil, pentru că veneam după o pauză vocală mare și, după cum s-a putut observa, am avut ceva frică în ceea ce privește cântatul. La Nea Mărin mi-a fost mai ușor, pentru că am muncit pentru acei copii minunați. Oricât erai de obosit, când le vedeai fețele alea frumoase, uitai de tot. Pe lângă asta, mi-a fost și foarte dor de Nea Mărin.

În emisiunea ”Poftiți pe la noi” ai participat împreună cu Pepe. Este și unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi?

Cu Pepino mă știu din 1998 și s-a legat o prietenie frumoasă între noi. Familia lui este și familia mea. Când cunoști un om de atâta timp, îi știi toate toanele, toate cioacele și te simți foarte bine în compania lui.

Ca prezentator la Star News, cum procedezi când ești nevoit să prezinți știri nefavorabile despre prietenii sau cunoscuții tăi?

Știrile sunt știri și le prezint ca atare. Nu mă implic emotional în ceea ce spun acolo. Dar dacă este o știre despre unul dintre prietenii mei, pe care o consider neadevărată, pun mâna pe telefon și îl întreb cum stau lucrurile. Nu sunt un om josnic…

Crezi că te mai percep oamenii ca Liviu de la LA?

Sunt o grămadă de oameni care tot Liviu de la L.A. îmi spun. Și cred că-mi vor spune așa mult timp de-acum încolo pentru că, la vremea ei, trupa L.A. a fost un real succes. Pe mine L.A. m-a lansat și m-a făcut cunoscut. E o satisfacție pentru mine când mai întâlnesc fete care atunci erau foarte mici, iar acum sunt măricele (râde) și-mi spun că ascultau muzica mea. Tocmai de aceea mi-am făcut un studio de înregistrări, ca să încerc să fac niște piese. Aș vrea să scot un album anul acesta, pentru că mi-e foarte dor să urc pe scenă și mi-ar plăcea să cânt piese de dragoste lente, balade, blues-uri.

Pe când o nouă reprezentație într-o piesă de teatru?

Atunci când o să am o oferte de la regizorii noștri scumpi și când o să am timp.

Eşti artist, prezentator de televiziune, dar şi tată. Cât de des reuşeşti să te vezi cu fiica ta Carmina Maria (12 ani)?

Mai rar decât mi-aș fi dorit, pentru că este o distanță mare între mine și ea. Carmina locuiește la Arad, unde are și școală. Eu aici am filmări. Dar, la trei săptămâni-o lună, când poate să plece, îi iau bilet de avion și vine aici, pentru un week-end, și apoi se întoarce la mama ei.

Antena 1/Gabriela Arsenie

Liviu și fiica lui, Carmina

Ai cântat cu ea în emisiunea ”Te cunosc de undeva”. Îi place pe platoul de filmare?

E înnebunită. Și vrea să urmeze cariera asta de actriță și cântăreață. Dar i-am spus că școala e pe primul plan și că, dacă nu este foarte bună la școală, n-o voi susține în carieră. Mai ales că eu și mama ei am decis ca să urmeze un liceu din străinătate.

Urma să aibă un proiect muzical cu Cleopatra Stratan. S-a mai concretizat?

Nu s-a concretizat, pentru că noi stabiliserăm lucrurile astea când Carmina locuia la București. Acum, că a plecat, ne este un pic mai greu. Ne dorim însă, în continuare, și eu, și Pavel (n.r.: Stratan), să găsim o piesă bună pe care să o cânte fetele noastre.

Te declari genul familist sau mai degrabă burlac?

Familist convins.

Jumătatea ta încă așteaptă undeva?

Să nu mai aștepte, să vină la mine! Sunt convins că există undeva, acolo, și pentru mine cineva, că nu oi fi insuportabil. Mă consider un bărbat simpatic, bun la casa omului.

Ai spus în repetate rânduri că îți place să gătești. La ce te pricepi cel mai bine?

Fac de toate. Îmi place să fac tocăniță și ostropel, ca pe vremea bunicii. Asta îmi aduce aminte de perioada copilăriei. Dar fac și ciorbe și musaca… (zâmbește)

Pasiunea trece prin stomac?

Cred că absolut totul trece prin stomac, și dragostea, și pasiunea. Pentru că atunci când ești nemâncat, ești irascibil.

De câte ori te-a salvat umorul?

De fiecare dată.

Care este cel mai nonconformist lucru pe care l-ai făcut?

Nu prea fac lucruri de-astea. Nu-mi plac sporturile extreme, nu mă arunc din avion, sunt cu picioarele pe pământ, iar dacă beau un șpriț, a doua zi știu exact ce am făcut. Deci nu prea fac chestii nonconformiste.

Ce îți dorești pentru această vară?

Să-mi ajute Dumnezeu să fac rost de bani și să pot să-mi termin casa. Să mă mut în casa mea!

Nu pot trăi fără…

Familia mea – ”Și când spun asta mă gândesc și la fiica mea. Pentru că știu că sunt singurii care se gândesc la mine și care îmi vor binele, chiar dacă uneori mai greșesc.”

Profesia mea – ”Actoria, filmul, teatrul. Televiziunea asta, care îți intră în sânge și n-o mai poate scoate nimeni. Aș înnebuni dacă aș ști că de mâine nu o să mai fac televiziune.”

Dragoste – ”Dacă aș simți că nu mai există dragoste, n-aș vrea să mai trăiesc.”

Credit foto: Antena 1 (Mihai Stetcu, Gabriela Arsenie)