Ești un antreprenor de succes de ani buni de zile, alături și de fratele tău geamăn, Mihai. Ce presupune să fii resposabil cu distracția?
În primul rând, trebuie să fii prezent. Eu și Mihai facem echipa perfectă: el socializează cu cei din mediul artistic, designeri, arhitecți, creativii din agenții, iar eu cu cei din zona de afaceri.

Cum a fost trecerea de la spectacolele realizate de tine în cluburile în care ești acționar la unul dintre cele mai cunoscute show-uri de televiziune?
A fost o provocare! E foarte important că am reușit să mă resetez, pentru că nimic din ce am făcut până acum nu se poate compara cu experiența de a lucra în televiziune. Însă m-am bazat pe cunoștințele mele generale, atât din viața de zi cu zi, cât și din business.

Ce a adus în plus în viața ta experiența Master Chef (Pro Tv)?
Am învățat multe de la colegii mei chef Răzvan Exarhu și chef Samuel și, de ce nu, și de la concurenți. Întotdeauna, oricât ai fi de pregătit, tot mai ai de învățat.

Cum vei petrece minivacanța de 1 Mai? (interviul a apărut în revista Libertatea pentru femei în data de 28 aprilie)
O să încerc să mă împart între clubul din Mamaia, unde o să avem trei zile de petreceri cu evenimente, cu invitați români și străini, și noul meu restaurant din curtea Castelului Bran, unde îi aștept pe toți cei care aleg să petreacă minivacanța de 1 mai la munte. Voi fi cu familia două zile la mare și două la munte.

A cui a aparținut ideea de a avea un restaurant în curtea Castelului Bran?
Ideea a fost a unui prieten, care este administratorul legal al Domeniului Regal al Castelului Bran.
În plus, iubesc zona! Pot spune că de la vârsta de 5 ani, împreună cu bunicii, iar mai târziu cu proprii copii, venim câte o lună pe an aici. Este o zonă cu un aer aparte, datorată atât încărcăturii istorice a regalității din România, cât și tradițiilor și obiceiurilor seculare ale românilor, păstrate în această zonă. Pe lângă toate acestea, zona este împânzită de trasee de bicicletă sau ATV-uri, nenumărate drumeții în Piatra Craiului sau în Bucegi. E important să faci lucruri din plăcere și pasiune, iar acest lucru m-a adus la Bran.

Liviu Popescu și Nicolai Tand, în restaurantul de la Bran.

Pentru că am adus în discuție 1 Mai, mergi și pe varianta culinară de sezon cu mici și bere sau mai degrabă un pește cu vin alături?
E important să păstrăm tradițiile, iar grătarul are un loc important la români. Recomand un mix grill, amestecuri de carne marinată în prealabil și legume, iar pentru doamne și domnișoare un pește simplu la grătar, uns în prealabil cu ulei și servit cu salată verde cu sos de ulei de măsline, usturoi și pătrunjel tocat mărunt.

Care crezi că este rețeta unei afaceri cu șanse mari de succes?
Muncă, muncă și iar muncă. Și puțin talent și inspirație.

De mic ai fost afacerist?
Da, primele afaceri le-am făcut în timpul liceului, când i-am vândut lui Ilie Năstase, care avea un magazin de haine de sport, un tir cu pantofi (fără tir, doar încărcătura – râde) sau când am organizat Balul Bobocilor de la Liceul Mihai Viteazul, unde eram elev. Am reușit să strângem toate fondurile pentru organizarea balului din sponsorizări și biletele de intrare și am adus la eveniment trupele Timpuri Noi și Șuie Paparude. După aceasta, i-am impresariat pe cei de la Timpuri Noi și Șuie Paparude pentru 2 ani. Au fost cap de afiș la toate balurile din facultăți. Și mai am ”n” exemple.

Ce ar trebui să includă musai o petrecere excelentă, din punctul tău de vedere?
Să aibă suflet! Pe lângă concept, care trebuie să fie relaționat cu muzica, serviciile, timpul, surprizele, luminile și atmosfera.

Copiii tăi adolescenți, Matei (19 ani) și Anisia (16 ani), pentru că Marcu (2 ani) este încă prea mic, vin cu idei de petreceri?
Cea care-mi seamănă cel mai mult este Anisia, care își pregătește singură zilele de naștere, de la vârsta de 12 ani, reușind să strângă 100 de persoane. A mai organizat diverse evenimente pentru adolescenți. La cel mai recent a strâns 300 de puști între 14-18 ani, ea fiind cea care a gândit tot conceptul. Matei cântă la tobe și are un simț incredibil legat de trupe și de artisti. El îmi recomandă artiști necunoscuți azi, dar care în scurt timp devin celebri. Și îmi atrage atenția când exagerez cu unele concepte.

Dar Simona, soția ta?
Ea, alături de Nadia, soția fratelui meu, a fost cea care a făcut primul concept de Espresso Bar pe care l-am avut. Practic, ele au declanșat fenomenul Fratelli, care a plecat de la pasiunea lor și azi a ajuns… unde a ajuns. (zâmbește)

Ce meniu pe gustul tău ți se pare potrivit pentru perioada aceasta de primăvară?
Meniul bazat pe produse de sezon: lobodă, ridichi, leurdă, cartofi noi, dar și preparate având la bază carnea de miel, derivate din meniul de Paște.

Te-ai vedea colaborând cu cel puțin unul dintre concurenții sezonului actual MasterChef?
Câțiva dintre concurenți au dat dovadă de creativitate și de putere de muncă, atât fizică, cât și psihică. Nu vreau să mă bag în viețile lor și să îi fac să-și schimbe meseria, menirea, pregătirea. Să nu uităm că MasterChef este un show pentru bucătari amatori, iar concurenții vin din medii diferite, unii au cariere solide. Este decizia lor dacă sunt dispuși să renunțe la ce au construit pentru a-și urma pasiunea.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Ce ți-ar fi plăcut să faci și n-ai avut ocazia până la acest moment?
Să schiez vara în America de Sud sau să fac un curs de 2-3 ani de bucătar la una dintre cele mai celebre școli.

Nu pot trăi fără…

Sport – ”Practic mă montează fizic și psihic.”
Copii și familie – ”Atât copiii și familia, cât și mesele unde strâng familia.”
Partenerii mei din business – ”Pentru că îmi place munca de echipă, deși par >.”

Credit foto: Pro Tv