Lisa Marie Presley a intrat în moarte cerebrală după ce a fost internată la spital, joi (12 ianuarie), iar medicii au plasat-o în comă indusă şi era susţinută în viaţă de aparate, scrie TMZ. Fiica lui Elvis Presley a suferit însă un al doilea stop cardiac în spital și, pentru că era deja în moarte cerebrală, familia a cerut să nu mai fie resuscitată.

În moarte cerebrală, omul nu mai are funcții ale creierului și și-a pierdut definitiv capacitatea de a respira singură. Nu există nicio șansă de recuperare, deoarece corpul nu poate supraviețui fără a fi conectat la aparate. Acesta este și motivul pentru care familia a ales să semneze acel ordin DNR (do not resuscitate). TMZ mai scrie că sâmbăta aceasta avut loc autopsia, însă nu s-a anunțat încă o cauză oficială a decesului, pentru că se așteaptă rezultatele toxicologie.

Lisa Marie Presley a murit. A fost găsită de menajeră, în stare de inconștiență

Joi, 12 ianuarie, Lisa Marie Presley a fost dusă de urgenţă la spital, după ce a fost găsită la domiciliu, în stop cardiac. Fostul ei soţ, Danny Keough, i-a făcut un masaj cardiac până la sosirea ambulanței. Surse anonime au declarat pentru TMZ că Lisa Marie Presley nu a încercat să se sinucidă. „Era cea mai pasionată, puternică şi iubitoare femeie pe care am cunoscut-o”, a mai spus Priscilla Presley în comunicatul pentru People, cerând să fie respectate intimitatea familiei şi mulţumind fanilor pentru „dragoste şi rugăciuni”.

Pe 10 ianuarie, cu doar 2 zile înainte să moară, Lisa Marie a asistat, alături de mama ei, Priscilla Presley, la ceremonia Globurilor de Aur, în cursul căreia actorul Austin Butler a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film dramatic, graţie rolului interpretat în pelicula „Elvis”.

Priscilla Presley părăsește spitalul West Hills, din Los Angeles, după moartea fiicei eiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Lisa Marie Presley va fi înmormântată lângă tatăl şi fiul ei, la Graceland

Lisa Marie Presley va fi înmormântată lângă tatăl şi fiul ei la proprietatea familiei din Tennessee, Graceland. „Locul final de odihnă al Lisei Marie va fi la Graceland, lângă fiul ei iubit, Ben”, a declarat un reprezentant al fiicei ei.

Fiul lui Presley, Benjamin Keough, s-a sinucis în august 2020, la vârsta de 27 de ani. Într-una dintre postările sale finale pe reţelele sociale, Presley a distribuit un text pe care l-a scris pentru People Magazine, despre lupta ei cu durerea după moartea fiului ei.

„M-am confruntat cu moartea, durerea şi pierderea de la vârsta de 9 ani”, a scris ea, adăugând: „Moartea face parte din viaţă indiferent dacă ne place sau nu – la fel şi durerea”.

Lisa Marie Presley, 4 căsnicii, 4 copii

Lisa Marie Presley a fost unicul copil al cântărețului Elvis Presley şi al actriţei Priscilla Beaulieu Presley. Lisa Marie Presley s-a născut la 1 februarie 1968, în Memphis, Tennessee, dar la vârsta de patru ani s-a mutat cu mama ei în Los Angeles, după divorţul părinților, în 1973. După moartea lui Elvis Presley, la 16 august 1977, Lisa Marie Presley, care avea 9 ani pe atunci, a devenit moştenitoarea averii tatălui, alături de bunicii ei paterni. Când bunicii s-au stins din viață, Lisa Marie a devenit unica moştenitoare a averii de 100 de milioane de dolari, pe care mama ei i-a administrat-o până la împlinirea vârstei de 18 ani.

În viața personală nu au fost numai momente roz pentru Lisa Marie Presley. Ba din contră. Mereu în atenția întregii lumi, crescută în lumina reflectoarelor, fiica lui Elvis a trecut de la depresie, la droguri. Cântărețul Danny Keough este primul ei soț, cel care, de altfel, i-a acordat primul ajutor când menajera a găsit-o în stare de inconștiență, în casă. Cei doi s-au căsătorit în 1988, au rezistat împreună 6 ani, iar din relația lor au rezultat doi copii, fiica Riley (33 de ani) și fiul Benjamin, care s-a sinucis la 23 iulie 2020, la 27 de ani.

Lisa Marie Presley a fost măritată și cu Michael Jackson și a apărut în celebrul videoclip al acestuia, „You Are Not Alone” (1995). S-au căsătorit pe 26 mai 1994, dar au divorțat în ianuarie 1996.

În 2002, Lisa Marie Presley s-a măritat cu actorul Nicolas Cage, dar mariajul nu a rezistat decât câteva luni. În 2006, fiica lui Elvis se căsătorea cu producătorul Michael Lockwood, cu care are fiice gemene, Vivienne şi Finley (născute în 2008), dar și de acesta s-a separat, în 2016. După nașterea gemenelor, Lisa Marie s-a refugiat în droguri și, din cauza dependenței, a pierdut custodia celor două fete, după divorț.

Citește și: Lisa Marie Presley și ultima postare pe Instagram. Ce a spus despre sinuciderea unicului ei fiu: „Nu treci peste, nu mergi mai departe, Punct!”

Citește și: Lisa Marie Presley: 4 soți, 4 copii și un lung șir de drame. Ce povestea despre căsnicia cu Michael Jackson

Citește și: Lisa Marie Presley a murit la 54 de ani. Fiica lui Elvis Presley a fost găsită de menajeră, în stare de inconștiență

Citește și: Ultimele zile întunecate din viața Lisei Marie Presley și ultima poză cu ea în viață. Ce a ieșit la iveală după moartea sa