Celebrul supermodel Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, trăiește o dramă de 6 ani. Era considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume și cea mai fotografiată vedetă, însă în ultima vreme a evitat să se mai afișeze în public și recunoaște chiar ea că a ajuns de nerecunoscut. Fostul fotomodel s-a izolat în casă, după ce corpul și chipul ei au avut de suferit în urma unei proceduri estetice eșuate de criolipoliză, numite CoolSculpting.

Supermodelul a acordat cel mai sincer interviu pentru revista People, în care vorbește despre durerea emoțională și fizică cu care a trăit în ultimii șase ani și care a făcut-o să trăiască în umbră. Aceasta susține că terapia CoolSculpting – o procedură populară de „înghețare a grăsimii”, aprobată de FDA, care a fost promovată ca o alternativă neinvazivă la liposucție – „a deformat-o pentru totdeauna” și „a desfigurat-o brutal”. Linda a mărturisit că este pregătită, în sfârșit, să-și spună povestea.

EXCLUSIVE: **PREMIUM EXCLUSIVE RATES APPLY** Linda Evangelista Photographed For The First Time In New York Since Stating She Is „Done Hiding” Following Botched Fat-Freezing ProcedureSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Ea a dat în judecată, în luna septembrie, anul trecut, compania mamă Zeltiq Aesthetics Inc., care a pantentat procedura, cerând despăgubiri de 50 de milioane de dolari., într-o plângere depusă la tribunalul federal din New York. Susține că după cele șapte ședințe CoolSculpting, pe care le-a făcut într-un cabinet dermatologic în perioada august 2015- februarie 2016, ea nu a mai putut să lucreze din cauza efectelor dezastruoase ale acestei proceduri. Ea susține că această procedură estetică a desfigurat-o şi i-a afectat grav cariera

„Iubeam să fiu pe podium. Acum mă tem să mă întâlnesc cu cineva pe care îl cunosc. Nu mai pot trăi așa, ascunsă și rușinată. Pur și simplu nu mai puteam trăi în această durere. Sunt dispusă să vorbesc în sfârșit”, a declarat Linda, în lacrimi, pentru jurnaliștii de la People.

Linda Evangelista a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari

Evanghelista a povestit că efectele procedurii au apărut în mai puțin de trei luni de când a început ședințele. Au început să-i apară unflături, gâlme de grăsime, pe coapse, în zona sutienului și a bărbiei, chiar în zonele în care și-ar fi dorit să slăbească. Însă, dimensiunile în locsă scadă au început să crească. Inexplicabil.

„Am încercat să le repar singură, crezând că am făcut eu ceva greșit”, a precizat Evangelista, care spune că a început să țină o dietă și să facă mai mult sport. „Am ajuns chiar să nu mai mănânc deloc. Am crezut că îmi pierd mințile”, povestește ea.

Într-un final și-a făcut curaj, și în iunie 2016, Linda a mers la medic și a făcut mai multe investigații.

„Mi-am dat halatul jos, plângeam și i-am spus: ‘Nu am mâncat, mor de foame’. Cu ce greșesc?” își amintește vedeta.

A primit diagnosticul de hiperplazie adipoasă paradoxală (HAP). În urma diagnosticului, medicul i-a spus că nicio dietă nu o va ajuta.

„Am întrebat: „Ce naiba e asta?”. Și mi-a spus că nicio dietă și niciun fel de exerciții fizice nu o vor rezolva”, a mai spus Linda.

După aproape șase ani de izolare, de rușine și de gânduri negre, Evangelista are în sfârșit curajul să se arate lumii și să tragă un semnal de alarmă asupra riscurile pe care le au unele proceduri estetice.

„Gâlmele cu grăsime sunt atât de proeminente și de grele. Dacă merg fără brâu (n.r – chiloți modelatori cu picior) într-o rochie, voi suferi frecări până aproape de sângerare. Pentru că nu este ca frecarea cu grăsime moale, este ca frecarea cu grăsime tare.”, susține Linda.

Ea spune că până și postura ei a fost afectată pentru că nu mai poate nici să-și întindă brațele.

„Nu mai pot să-mi pun brațele întinse de-a lungul lateralului meu. Nu cred că designerii vor dori să mă îmbrace cu așa” – își trage în jos cămașa și arată gâlma de grăsime care îi iese de sub braț.

„Nu mă privesc în oglindă”, a mărturisit Linda. „Persoana pe care o văd nu mai seamănă cu mine”.

„De ce simțim nevoia să facem aceste lucruri corpurilor noastre? Întotdeauna am știut că voi îmbătrâni și că se vor produce schimbări în corp. Dar pur și simplu nu credeam că voi arăta așa”2, a mai spus ea, spunând că pur și simplu și-a pierdut identitatea: „Nu mă recunosc fizic, dar nu mă mai recunosc nici ca persoană. Ea, Linda Evanghelista, supermodelul, a dispărut. Sper să pot scăpa de rușine și să ajut alți oameni care se află în aceeași situație ca mine. Acesta este țelul meu. Nu am de gând să mă mai ascund” a mai spus ea.

Mai mult, Linda a fost surprinsă pentru prima dată la cumpărături în New York, SUA, după ce a mărturisit că a terminat cu ascunsul și rușinea. E pentru prima dată în ultimii șase ani când a fost surprinsă în public.

Evangelista a vorbit pentru prima dată de problemele cu care se confruntă în septembrie 2021, într-o postare pe Instagram: „Am dezvoltat hiperplazia adipoasă paradoxală… (aceasta) nu numai că mi-a distrus mijloacele de trai, ci m-a trimis într-o depresie profundă, tristețe profundă și cele mai joase adâncimi ale disprețului de sine. În acest proces, am devenit un pustnic”.

„Am rămas, așa cum a descris presa, de nerecunoscut”, spunea vedeta în urmă cu câteva luni.

Foto: Profimedia

Citește și:

A fost unul dintre supermodelele aniilor ’90, dar astăzi este de nerecunoscut. Linda Evangelista a pierdut lupta cu kilogramele

Linda Evangelista a împlinit 55 de ani! E însă complet schimbată. Nici urmă din frumusețea de odinioară