Evangelista apare în revista WSJ, într-un pictorial în care a fost pozată de celebrul fotograf de modă Steven Meisel. Într-un interviu duios, supermodelul de 58 de ani a mărturisit că a fost diagnosticată cu cancer de două ori, prima dată, în 2018.

„A fost detectat în mamografia anuală. Marginile (tumorii-n.r.) nu arătau bine. Luând în considerare alte probleme de sănătate, fără ezitare, am optat pentru o mastectomie bilaterală. M-am gândit că așa sunt bine și aranjată pe viață. Cancerul de sân nu avea să mă omoare”, a declarat vedeta.

Linda Evangelista. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Cancerul i-a revenit după patru ani de la primul diagnostic

Cu toate acestea, în iulie 2022, Linda a simțit o umflătură la sâni. A mers la control și, cu stupoare, a aflat că boala recidivase. Cu o tărie ieșită din comun și mânată de dorința de a trăi, modelul i-a cerut oncologului „să sape” serios pentru a scoate tot.

„Fă-mi o gaură în piept! Nu vreau să arate frumos. Vreau să văd o gaură în pieptul meu atunci când termini. Mă înțelegi? Nu o să mor din asta. Intrasem într-o stare în care trebuia să fac ce era de făcut și să trec peste. Și asta am făcut”, a spus ea despre atitudinea abordată.

Oncologul care-i urmărește cazul i-a spus recent că prognosticul e „bun”, scrie People. Linda nu s-a simțit extrem de mulțumită de veste. „De ce nu e grozav?”, și-a întrebat ea medicul. „Pentru că s-a întors o dată, există riscuri”, i s-a răspuns.

Pentru că viitorul e incert, Evangelista spune că este pur și simplu recunoscătoare pentru fiecare zi. „Știu că sunt cu un picior în mormânt, dar eu sunt într-o stare de sărbătoare. Am trecut peste chestiuni groaznice în ceea ce privește sănătatea. Sunt într-un moment în care sunt fericită să-mi celebrez cartea, „Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel”, și viața mea. Sunt atât de bucuroasă că sunt vie! Orice vine de acum încolo este doar un bonus”, a încheiat supermodelul.

Linda Evangelista a trăit un coșmar și din cauza intervențiilor estetice

Linda Evangelista trăiește încă o dramă de câțiva ani încoace. Era considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. În ultimii ani a evitat să se mai afișeze în public. Chiar ea a recunoscut că a ajuns de nerecunoscut. Fostul fotomodel s-a izolat în casă, după ce corpul și chipul ei au avut de suferit în urma unei proceduri estetice eșuate de criolipoliză, numite CoolSculpting.

Supermodelul canadian a rupt tăcerea și a acordat un interviu emoționant pentru revista People, în 2022. A mărturisit că a ajuns de nerecunoscut după ce a făcut procedura de înghețare a grăsimii. Mai mult, a trăit cu o durere fizică și emoțională, ce a făcut-o să-și ducă viața în umbră.

Ea a dat în judecată, în septembrie 2021, compania care a pantentat procedura. A cerut atuni despăgubiri de 50 de milioane de dolari. Evangelista a spus că după cele șapte ședințe CoolSculpting, pe care le-a făcut într-un cabinet dermatologic în perioada august 2015- februarie 2016, nu a mai putut să lucreze din cauza efectelor dezastruoase ale acestei proceduri. Ea susține că această procedură estetică a desfigurat-o şi i-a afectat grav cariera.

„Iubeam să fiu pe podium. Acum mă tem să mă întâlnesc cu cineva pe care îl cunosc. Nu mai pot trăi așa, ascunsă și rușinată. Pur și simplu nu mai puteam trăi în această durere. Sunt dispusă să vorbesc în sfârșit”, a declarat Linda, în lacrimi, pentru jurnaliștii de la People.

Citește și: Linda Evangelista, primele imagini cu corpul deformat de procedurile estetice: „Nu mă mai ascund”

Citește și: Linda Evangelista, la 57 de ani, e complet schimbată. Nici urmă din frumusețea de odinioară