Mama vedetei nu a mai putut merge și a fost internată în spital, unde s-a pus problema dacă să fie sau nu intubată. Afecțunea de care suferă e una neurologică și roscă să-i afecteze și funcțiile pulmonare.

Lili Sandu a fost invitată în emisiunea La Măruță, de la PRO TV, acolo unde a povestit despre problemele de sănătate cu care de luptă mama ei. Femeia în vârstă de 78 de ani a început să se simtă tot mai rău, după ce a fost testată pozitiv COVID-19. De atunci a început coșmarul.

La 78 de ani învață să meargă din nou

De pe o zi pe alta, mama lui Lili a dezvoltat poliradiculonevrita acută și nu  a mai putut merge, ajungând astfel să fie internată în spital. Din fericire, starea ei s-a ameliorat, iar acum este acasă, unde se recuperează și învață să meargă din nou.

„Ultima perioadă a fost un pic mai ciudată. Am avut surprize de Sus. E bine, Doamne-ajută! A început să facă niște pași, dar se ține de un cadru.

Este o infecție care părea banală la început. Nu am știut despre condiția asta, despre boala asta. Ideea e că îți paralizează picioarele, mama neavând niciun simptom. Mama a avut COVID, iar acest COVID poate provoca asta. (…)

Acum învățăm să mergem din nou, și eu și mama. (…). E o afecțiune neurologică și intri un pic într-o depresie. Am încercat tot timpul să fiu eu pozitivă. Să am o stare bună, știam că mă urmărește, ca să-i transmit.

A ajutat-o mult de tot. Am făcut și eu cât am putut. Ajungeam acasă și eram praf”, a povestit Lili Sandu în emisiune.

Nu doresc nimănui. A fost cea mai grea perioadă din viața mea până la 44 de ani”

„Mergeam la emisiune (Vorbește Lumea – n. red.) și așteptam telefon de la doctor să-mi spună dacă o să fie intubată sau nu.

Asta se întâmplă pentru că e o boală a nervilor. Nervii picioarelor nu-i mai poți folosi și poate urca spre torace și nu mai poți respira singur și atunci e nevoie să fii intubat.

Ea era conștientă, dar se putea schimba de la o secundă la alta. A fost foarte greu. Doamne-ajută! Nu doresc nimănui. A fost cea mai grea perioadă din viața mea până la 44 de ani”, a mai spus prezentatoarea TV.

Mama vedetei este acum în proces de recuperare

„Durerile nu mai sunt. Două săptămâni au fost cu dureri încât îmi spunea să chem pe cineva să-i pună pe venă că nu mai putea suporta durerile care nu treceau cu niciun calmant.

Nu există tratament pentru această boală nenorocită. Există doar calmate și recuperare și refacere.

A fost un tratament cu imunoglobină, la început, pentru a ridica un pic sistemul imunitar”(…) Mama are într-adevăr 78 de ani și chiar îi spuneam cu o săptămâna înainte: ești forță!

Ideea e că m-am rugat mult. (…) Am încercat mereu să am eu o stare bună”, a mai povestit Lili Sandu.

Imagine cutremurătoare. Ce fragilă este viața…

„Sâmbătă seară, în brațele mamei mele, locul ăsta magic care întotdeauna îmi alină sufletul. L-am implorat pe Dumnezeu prin rugăciuni și lacrimi.. multe lacrimi, să nu mi-l ia.

Acum 2 săptămâni nenorocitul asta de coronavirus mi-a îmbolnăvit mama, paralizându-i picioarele. Am internat-o de urgență la Matei Balș, iar diagnosticul a fost poliradiculonevrita acută o boală neurologică asociată cu infecția acestui virus”, povestea recent Lili Sandu pe Instagram, cu inima grea.

„În prima fază, această boală poate provoca și paralizia mușchilor respiratori, iar dacă se întâmplă asta, pacientul trebuie intubat și ajutat să respire mecanic.

Pe noi ne-a ajutat Dumnezeu să nu trecem și prin așa ceva, dar vă spun sincer că zilele acelea, cât încă era în situația critică, m-au dărâmat atât de tare încât cu greu mă adunăm să fiu bine pentru Tomi sau să prezint emisiunea”, scria vedeta pe rețelele de socializare.

În cele din urmă, starea femeii s-a stabilizat, lucru pentru care artista este foarte recunoscătoare atât Divinității, dar și cadrelor medicale care i-au administrat un tratament eficient.

„Dar astăzi am plecat de la ea zâmbind… Tratamentul își face bine efectul, acum este internată la Spitalul Colentina, durerile au mai dispărut și chiar dacă recuperarea va fi de lungă durata știu că rugăciunile mele o vor aduce acasă”, anunța ea zilele trecute.

Vezi și Lili Sandu, rugăciuni pentru mama ei: „Nenorocitul ăsta de coronavirus mi-a îmbolnăvit mama, paralizându-i picioarele”

Citește și:

Șir de tragedii pentru Natașa Raab: și ea, și soțul și fratele s-au luptat cu cancerul. Soțul a murit în 2019, iar fratele, un an mai târziu

Actrița Natașa Raab a murit la numai 70 de ani