Potrivit deciziei instanţei, publicată de Hotnews.ro, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de doi ani.

În această perioadă, Lidia Buble trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

  • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;
  • să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.

Lidia Buble, condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

Asta nu e tot. Lidia Buble e obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an, conform Agerpres, citat de Hotnews.ro. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul altor doi inculpaţi – un poliţist şi un prieten al Lidiei Buble – instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Lidia Buble le-a oferit mită polițiștilor

Conform DIICOT, în 15 februarie 2021, în intervalul orar 02.32 – 03.11, doi poliţişti de la Rutieră au cerut şi primit mită 900 lei de la Lidia Buble, pe care au oprit-o în trafic pentru un control de rutină. Lidia Buble le-a dat bani celor doi poliţişti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, dar şi pentru a nu fi amendată întrucât nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte, în condițiile în care era stare de alertă pe fondul pandemiei COVID-19.

În acest dosar a fost inculpat şi un prieten al cântăreţei, pentru instigare la dare de mită, el fiind cel care, în noaptea de 15 februarie, i-a spus Lidiei Buble în timpul unei convorbiri telefonice să-i mituiască pe polițiști și să le dea între 300 lei şi 200 euro, conform anchetatorilor. Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble. Prietenul care îi oferea sfaturi cântăreţei era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, iar telefonul acestuia era interceptat de anchetatori.

Citește și: Lidia Buble, dezvăluiri grele despre viața în București: fura, de foame, din supermarketuri: „Era mâncarea mea pentru o zi întreagă”

Citește: Cine e Horațiu Nicolau, milionarul divorțat cu care tot iese Lidia Buble. Din nou împreună la un prânz „de lux”