Cea de-a 88-a ediție a galei de decernare a premiilor Oscar a avut loc azi-noapte, 28 februarie, la celebrul Dolby Theatre din Hollywood. Pentru Leonardo DiCaprio a fost, probabil, cea mai importantă ediție la care a participat, deoarece a fost onorat cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru „The Revenant”.

”Mulţumesc Academiei, tuturor celor care au fost alături de mine. Le mulţumesc celorlalţi nominalizaţi din aceşt an pentru performanţa lor. Revenant a fost rezultatul unei munci incredibile și unui efort extraordinar. Îţi mulţumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o și pentru talentul tău”, a spus DiCaprio, în discursul său susținut imediat după primirea trofeului.
De asemenea, Leonardo DiCaprio a adăugat că acest film este despre relaţia dintre om şi lume, militând totodată pentru protejarea mediului înconjurător. „Schimbarea climatului ne va afecta pe toţi”, a mai spus actorul.

Credit foto: Facebook

Leonardo di Caprio în ”The Revenant”

Evenimentul a inclus mai multe momente artistice, între care unul susținut de Lady Gaga, care a interpretat piesa „Til It Happens To You”, un cântec referitor la campania Casei Albe „It’s On Us”, care militează pentru conştientizarea agresiunilor sexuale petrecute în campusurile din Statele Unite, dar și un alt moment artistic susţinut de cântăreţul britanic Sam Smith. Acesta a interpretat „Writing’s On The Wall” din „Spectre”, piesă din cel mai recent film „James Bond”. A fost de altfel piesa desemnată câștigătoare la categoria „cel mai bun cântec” în cadrul galei Oscar din acest an.

Marii câștigători ai galei Oscar 2016

  • Cel mai bun film: „Spotlight” (care prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia The Boston Globe, în 2002, într-o amplă invetigație, care a declanşat un scandal uriaş, după ce au fost dezvăluite abuzurile sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici.)
  • Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu ( „The Revenant”)
  • Cea mai bună actriţă într-un rol principal: Brie Larson („Room”)
  • Cel mai bun actor într-un rol principal: Leonardo di Caprio („The Revenant”)
  • Cel mai bun actor în rol secundar: Mark Rylance („Bridge of Spies”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar: Alicia Vikander („The Danish Girl”).
  • Cel mai bun film străin: Son of Saul

 

Credit foto: Facebook 1, Facebook 2