Slujba de înmormântare a fost oficiată de Dan Bădulescu, acum preot, și fost chitarist „Roșu și Negru”. Membrii trupei Compact, Costi Sandu (Iris), actorul Flavius Crișan, Vladi Ordean, Coco Tinca și Camarașan au venit să își ia rămas bun de la Leo Iorga. De asemenea, la biserică au ajuns și compozitorul Mihai Alexandru, Edi Petroșel, Teo Boar, Silvia Dumitrescu și Connect-R.

Leo Iorga a murit sâmbătă, 2 noiembrie 2019, după opt ani în care s-a luptat cu cancerul.  În urmă cu trei ani, marele artist a povestit într-un interviu pentru Libertatea că el s-a îmbolnăvit pentru că a suferit prea multe șocuri emoționale de-a lungul timpului și nu a știut să se iubească pe el însuși.

Leo Iorga a suferit de depresie

Totodată, artistul a mărturisit că după cele două intervenții pe creier din 2015 a suferit o depresie puternică, în urma șocului post-traumatic, pe care însă a reușit să o trateze. „ În cazul meu, categoric, boala a intervenit în urma unor șocuri emoționale suferite de-a lungul timpului”, a spus acesta.

„Boala m-a schimbat. M-a învățat în primul rând o chestie care e scrisă și îndreptățită: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Dar mai întâi, trebuie să știi te iubești pe tine ca să poți să-ți iubești aproapele și atunci mie mi-a lipsit chestia asta din cotidian, dar acum am învățat-o. Iubirea e cea mai mare formă de energie. Păcat că lumea e foarte receptivă doar la ce e rău”, ne-a declarat Leo Iorga.

„În momentul în care ești depresiv există un singur „avantaj”: faci o introspectivă care te determină să alegi între comoditatea plecării către alte tărâmuri sau lupta continuă pe care trebuie să o ai în fiecare zi aici pe pământ. Viața însăși este o luptă. Stresul este maxim și de multe ori te întrebi dacă merită”, a mai spus Leo.

După mai bine de opt ani  în care s-a luptat cu boala, vocea inconfundabilă a lui Leo a tăcut. De data asta, definitiv. Boala l-a învins.

Fost membru al trupelor Cargo, Compact, Schimbul 3, PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, solistul Leo Iorga a lansat hituri ca: „Singur în noapte’, „Mă voi întoarce’, „Să te gândeşti la mine’, „Toamnă în sufletul meu’, „Trenul pierdut’, „Ploaia’, „Cine eşti tu, oare?’, ‘Cine-i vinovat?’, ‘Te visez mereu’.

 Leo Iorga se lupta cu cancerul din 2011, când a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. A suportat o operație de extirpare a unei tumori canceroase la plămâni, dar boala a recidivat în diferite zone ale corpului.

Citește și: