Cântărețul este internat de mai bine de o săptămână, iar soția lui, Paula, îi e la căpătâi tot timpul și se roagă.

Întrebată despre starea de sănătate a soțului ei, acesta a declarat pentru Ciao, chiar din curtea spitalului: ”A revenit o pneumonie care credeam că s-a stins. În august o făcuse, când s-a operat la picior. De atunci el n-a mai putut sa meargă.

Am început voiajul prin spitale, să spunem, la Urgențe, la Marius Nasta, Sf. Luca. Din 12 august am umblat numai prin spitale.

Ca să se recupereze, a făcut si o radioterapie, pentru că boala asta a ajuns la nivelul părții osoase, la picior. De asta s-a și operat la picior, ca să poată să meargă. I-a montat o tijă.

A avut ghinionul de a face pneumonie. De atunci nu a mai mers, din acest motiv a aparut și la spectacol, pe scenă, în cărucior, la Arenele Romane. A fost un spectacol foarte mare și a mers și el pe scenă la ultima piesă pe care au cântat-o împreună. A cântat cum a putut, că are oxigenarea slăbuță, având o boală a respirației”.

”Iau calmante și spun rugăciuni”. Soția artistului a ajuns la 48 de kilograme

Cum, în această luptă, nu se poate baza pe nimeni în afară de ea, Paula Iorga se descurcă așa cum poate. ”Iau calmante și spun rugăciuni. Așa rezist.

Se spune că la Domnul totul este posibil și mă rog pentru sănătatea lui, pentru putere. Puterea lui este și puterea mea, a noastră. Mă rog pentru puterea și sănătatea personalului medical. Mă rog ca Leo să poată să mai trăiască și să mai cânte… un pic. Asta este ceea ce iubea cel mai mult să facă”.

Ce urmează? ”Nu știu în momentul ăsta. Ar trebui să găsesc o formă care să mă ajute, că nu pot singură cu el. Băieții au și ei treabă, ca orice tânăr, au serviciu.

Mă străduiesc să nu slăbesc mai mult decât am slăbit. Am 48 de kilograme, cât aveam cât eram în liceu. Este foarte greu, foarte dificil. Și pentru el, și pentru mine. Și el conștientizează lucrul asta. Și nu-și mai dorește să trăiască așa, asta-i clar.

Mai sunt și metastazele celebrale pentru care nu am apucat să mergem la Hamburg din cauza a tot ce s-a întâmplat începând cu 12 august. Acolo trebuia să facă tratament, să-i mai oprească metastazele”, a mai spus soția artistului.

În stare stabilă

Potrivit acesteia, Leo Iorga este, momentan, în stare stabilă. ”Pot spune că este stabilă (starea de sănătate – n. red.), numai că nu mănâncă. Nu îi este foame. Mă gândesc că poate după ce îi oprește antibioticul, o să i se facă foame. Sper din tot sufletul, pentru că așa…”, a mai spus Paula Chirilă.

Leo Iorga A fost diagnosticat cu cancer în 2011. Inițial acesta a apărut la plămâni, apoi la cap, glandele suprarenale, iar din acest an și la oase.

De-a lungul anilor, a fost operat de mai multe ori și a făcut zeci de tratamente atât în țară, cât și în străinătate, în Cuba sau Germania.

Vezi și Publicul, în lacrimi la cel mai recent concert al trupei Compact b. Leo Iorga a cântat din scaunul cu rotile | VIDEO

Citește și: