Apariția lui Leo Iorga, care de mulți ani se luptă cu cancerul, i-a lăsat pe toți muți. Artistul a cântat din scaunul rulant. Iar când a început să cânte refrenul ”După ani și ani mă voi întoarce/După ani și ani sigur voi veni/ După ani și ani vom fi împreună din nou/ Primul nostru gând ne va regăsi plângând” mai toți cei prezenți și-au simțit ochii plini de lacrimi.

În fața unei astfel de reacții, Leo Iorga a simțit nevoia să se scuze: ”N-am vrut ca lumea să mă compătimească, dar n-am putut să-mi refuz colegii […] Poate n-aș fi apărut pe scenă, dacă atâți oameni nu ar fi decis să respecte însemnătatea momentului, aducerea aminte de Teo”.

Alături de Compact b, pe scenă au mai urcat formațiile Holograf, pro Consul, Bere Gratis, Bosquito, Iris și interpreții Mircea Baniciu, Emeric Imre și Aurel Tămaș.

Cancer cu metastaze

Leo Iorga se luptă cu cancerul din 2011, când a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. A suportat o operație de extirpare a unei tumori canceroase la plămâni, dar boala a recidivat în diferite zone ale corpului.

În 2014, a urmat o operaţie pe creier, pentru extirparea unei tumori de trei centimetri. În urma intervenției, tumoarea canceroasă a fost eliminată complet.

Un an mai târziu, artistul a trecut printr-o altă intervenţie chirurgicală, prin care i-a fost extirpată glanda suprarenală stângă, care nu mai funcţiona în parametri normali de câţiva ani.

Anul acesta, tumora a recidivat la plămâni și s-a extins la picior. În luna august, artistul a suferit o altă operație, la picior.

Vezi și Leo Iorga, bolnav de cancer, a cântat în cârjă pe scenă. Cum se mai simte artistul

Citește și: