Legendarul actor  împlinise pe 9 decembrie venerabila vârsta de 103 ani și a avut o stare perfectă  de sănătate până în 1996 când a suferit un atac cerebral, dar a supraviețuit și s-a bucurat de viață alături de soția lui Anne, cu care era căsătorit de 65 de ani, și băieții lui, Michael, Joel și Peter. Era un supraviețuitor, dar în ultima vreme starea sa de sănătate se șubrezise. A fost în marină în anii celui de-al Doilea Război Mondial, iar în 1991 a scăpat cu viață dintr-un accident de elicopter în care două persoane au murit. Kirk s-a ales atunci cu o traumă serioasă la coloană.

tatal lui Michael DouglasSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

::placeholdeR–>

„Cu o tristeţe imensă eu şi fraţii mei anunţăm că astăzi Kirk Douglas ne-a părăsit. Pentru întreaga lume, el a fost o legendă, un actor din Epoca de Aur a filmelor care şi-a trăit frumos anii de aur, un filantrop al cărui angajament faţă de dreptate şi cauzele în care a crezut a stabilit un standard către care să tindem toţi. Dar pentru mine şi pentru fraţii mei, el a fost doar tata, pentru Catherine a fost un socru minunat, pentru nepoţii şi strănepoţii lui a fost un bunic iubitor, iar pentru soţia sa un soţ grozav“, a transmis Michael Douglas.

„Kirk şi-a trăit viaţa frumos şi lasă în urmă o moştenire pentru generaţiile următoare. Voi încheia prin cuvintele pe care i le-am spus la ultima sa aniversare: Tată, te iubesc foarte mult şi sunt mândru că sunt fiul tău“, a mai adăugat actorul în mesaj.

 

Care a fost ultima dorință a lui Kirk Douglas

 

Într-un interviu recent,  Michael Douglas a dezvăluit că, după ce a depăşit pragul de 100 de ani, i-a organizat tatălui său petreceri grandioase, însă anul trecut în luna decembrie, marele actor a avut o singură dorință și și-a implorat fiul să i-o îndeplinească.

„M-a implorat, cu lacrimi în ochi: «Hai să luăm cina în familie. Adu copiii», a dezvăluit actorul.   Dorinţa i s-a îndeplinit, căci actorul Kirk Douglas a avut parte de o cină în familie şi de un tort inspirat din unul dintre cele mai apreciate filme ale sale, „Spartacus.

Kirk a apărut  la începutul carierei lui în roluri minore în producții de pe Broadway, iar în anii ’40 s-a înrolat în marina militară americană, unde a servit câţiva ani, după care s-a reîntors la teatru. Marile sale roluri le-a făcut însă pe marile ecrane, unde s-a făcut remarcat și prin înfățișarea sa, dar mai ales pentru statura sa atletică.

 

Citește și: