Solistul ce a lansat succese pe bandă, amintim ”It’s my Life”, Hello Afrika”, ”One Love”, ”Look who’s Talking” ori ”Let the Beat Go On” ne-a vorbit de legătura  sa cu România, mai precis Timișoara, unde un frate de-al său -acum, medic în Statele Unite- a studiat până în 1988. Dr Alban i-a finanțat studiile, mai mult, îi  trimitea colete din Suedia cu pachete de cafea și cartușe cu țigări. 

Studenții străini plăteau studiile și campusul statului român în dolari SUA. Fratele meu,acum american, pe atunci era doar cetățean nigerian. Țineam legătură la telefon și scrisori în acele vremuri, nu existau ”mail”-urile de azi (scrisoare-l.engleză-n.a.). Îi trimiteam la circa 3 luni câte un colet. Am crezut că nu există cafea, parfumuri și țigări în România! Târziu mi-a explicat că erau extrem de scumpe și le folosea ca atenții la școală”, își amintește Dr Alban, pe numele său Alban Uzoma Nwapa, de asemenea medic, stomatolog, dar nu a profesat niciodată.

Dr Alban: ” Melomanii inteligenți s-au întors la muzica de bază. Faptul că voi cânta la Forever Hit îmi arată că sunt mulți oameni inteligenți în România”

Poate cel mai important exponent al curentului eurodance al anilor ’90, Dr. Alban compune în continuare pentru el și alți artiști afiliați casei sale de producție muzicală, și nu e mirat că, în atenția publică, tot piesele vechi rămân în actualitate. 

Nu mă mir, acea perioadă muzicală păstrează un parfum aparte iar  muzica în vogă azi a plecat în direcții experimentale. Oamenii inteligenți s-au reîntors la muzica ce le-a dat stări și amintiri frumoase. Iar faptul voi cânta pe cel mai mare stadion din România îmi arată că sunt mulți oameni inteligenți în țara voastră.

Dr. Alban

Dr. Alban revine anul acesta în România, la Forever Hit, cel mai mare festival dedicat muzicii anilor ’80 si ’90 ce a avut loc vreodată în București.