Secretul ei: baie de abur cu ceai de mentă și aspirină, cu prosopul în cap.

„Dragii mei, pentru că suntem în anotimpul „răcelilor”, vreau să va amintesc un leac fără vârstă, pe care îl practic eu și care este un excelent AntiCovid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie, înainte de toate, să reâncălzim corpul.

Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii și ne „țin” mușchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu și ce „secrete” folosesc. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc Sănătate”, a scris artista pe Facebook.

Ulterior, a adăugat mai multe fotografii, oferind și explicațiile pentru fiecare etapă. ”Seara, dupa ce am aerisit, fierb apa într-o cratiță, cu frunze de mentă, levanțică sau frunze de ceai. Adaug în apa fierbinte o aspirină și mă asigur că s-a topit”, își începe Corina Chiriac explicațiile.

”Dau cu cremă în jurul ochilor și pe față, mă leg cu o basma de bumbac, pentru că voi transpira, și mă ” împrietenesc” câteva minute cu temperatura apei fierbinți.

Mă acopăr cu un prosop mare și gros. Apoi mă aplec peste apa fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. Inspir pe nas și pe gură, pe rând. La peste 56 de grade, virusul corona moare”, detaliază Corina Chiriac rețeta ei ”antiCovid”.

Sigur, așa cum e normal pentru o artistă, nimic nu se poate face fără muzică pe fundal. ”Opțional, ascult în acest timp muzică de relaxare și îmi închipui numai stări frumoase…”, mai scrie artista pe rețeaua de socializare.

”La final, mă usuc pe par, schimb basmaua cu o căciuliță și pun un prosop uscat în jurul gîtului. Dorm cât mai înfofolită, într-o cameră încălzită (calorifer electric?! ), iar a doua zi caut să nu ies în frig. Dacă e nevoie, seara următoare repet procedura. Să fiți Bine”, a mai scris artista pe Facebook.

cele-necesare-preventiei-racelii-si-infectiei-cu-CovidSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Nu mai puțin de 3.600 de fani i-au apreciat artistei postarea, fiind de acord că în această perioadă prevenția e sfântă.

Doctorul Mihail Pautov a vorbit în emisiunea lui Cătălin Măruță despre acest leac folosit de Corina Chiriac . El avertizează că inhalația de orice fel poate fi periculoasă dacă se face mai mult de cinci minute și în niciun caz să nu se pună aspirină în apă. „Nu se dizolvă aspirina în apă. E un medicament și poate avea reacții adverse”, a avertizat doctorul MIhail

Medicul susține că inhalația este un leac simptomatic, se face doar atunci când e nevoie, adică doar când ești răcit sau ai gripă. Apa nu trebuie să fie clocotită, iar în ea se pune mușețel și frunze și flori de tei. Inhalația nu trebuie să dureze mai puțin de cinci minute.

Vezi și Corina Chiriac a împlinit 71 de ani! Poze de colecție din tinerețea și copilăria sa

Citește și:

Mirabela Dauer, despre diagnosticul cu cancer: A fost operată 6 ore, un rinichi i-a fost extirpat. I-au fost scoși 52 de ganglioni

Cum mai arată Nicola, la 52 de ani. Artista este deja bunică!