O cântăreață cu o voce inconfundabilă, compozitoare de muzică pop rock și actriță, Laura Stoica  a fost considerată drept cea mai importantă solistă de rock din România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.

Laura Stoica ar fi împlinit, pe 10 octombrie 2022, vârsta de 55 de ani. Destinul ei s-a curmat brusc  însă, într-un teribil accident de circulație, petrecut în urmă cu 13 ani, iar românii aveau să piardă  atunci fără una dintre cele mai mari voci pe care le-a avut această țară.

14 ani fără Laura Stoica. Ce i-a spus artista unei prietene cu o lună înainte să moarăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Mama regretatei artiste a mai dezvăluit într-un interviu că muzica era pentru fiica ei cea mai mare bucurie și a încurajat-o tot timpul să-și urmeze visul.

„Am încurajat-o de mică să cânte. De la doi ani jumătate spunea că e tanti de la televizor. Cânta în legea ei. Bineînțeles, că am lăsat-o să cânte, i-a plăcut. La școală, la fel. Pe vremea aceea, la școală chiar eram încurajați să cântăm, să spunem poezii, să jucăm teatru și ea a făcut tot ce i s-a propus în timpul școlii. (…) cea mai mare bucurie a ei era să cânte’, a mai spus mama.

În seara de 9 martie 2006,  Laura Stoica se întorcea la Bucureşti, după un concert susţinut în Urziceni. Înainte de localitatea Sineşti, o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autoturismul în care se afla Laura Stoica şi logodnicul ei, Cristian Mărgescu. Impactul a fost extrem de violent, maşina fiind proiectată 20 de metri pe câmp. Într-o secundă, s-au stins trei vieţi, pentru că Laura Stoica era însărcinată.

Laura Stoica urma să devină mamă

Teribilul accident a avut loc, când lucrurile păreau că încep să se așeze în viața artistei.  În sfârșit, aceasta era fericită. Își întâlnise sufletul pereche și urma să-și îndeplinească visul de a vedeni mama. Însă, nu a mai apucat. Destinul ei a fost frânt brusc la 38 de ani.

Cu toate acestea, se pare că marea artistă simțea că va muri. Cu  câteva zile inainte de ziua fatală, Laura Stoica, pe numele complet Adriana-Laurenția Stoica, a avut câteva semne premonitorii, care păreau să anunțe ce avea să i se întâmple.

In 2010, o prietena a Laurei Stoica povestea într-o emisiune TV: ”Eram cu Laura la ziua prietenei noastre. Dintr-o data, ne-a spus mie si sotului meu: „Dacă mor se vor îmbogăți toți impresarii mei”. Noi am replicat: „Laura, ce vorbe-s astea?!”. Laura ne-a spus că poate va da mâna cu Sf. Petru și soțul meu îi va căra sicriul. După o lună, chiar așa s-a întâmplat, soțul mei îi căra sicriul”, a spus prietena artistei într-o emisiune mai veche de la Acasă TV,  „Doamne de poveste”.

Apoi, înainte să moară, Laura Stoica i-a înmânat celei mai bune prietene o scrisoare, în care, printre altele, afirma: „N-am să mor săracă și urâtă, bolnavă și singură. Iar tu, Cristina, tot așa!’. Iar premoniția i s-a împlinit, din păcate. A murit tânără, la numai 38 de ani, frumoasă, sănătoasă și fericită.

Iar lista momentelor stranii de dinainte de moartea violentă a Laurei Stoica nu se oprește aici. Înainte de plecarea sa, Laura Stoica pregătea o revenire spectaculoasă, cu albumul intitulat Laura Stoica s-a schimbat’. Un album pentru coperta căruia a pozat îmbrăcată într-un tricou pe care era imprimată imaginea unei maşini roşii. Coincidență sau nu, tocmai o maşină roşie a ucis-o.

În plus, cântăreața își adora mașina, pe care o alinta, cu dragoste, ‘păpuşica’ sau ‘bombonica’. ‘Îi râdeau ochii când o privea! Nu bănuia că în ea îşi va da ultima suflare’, a povestit cu ceva timp în urmă Valentina Bălaşa, nora regretatului pictor Sabin Bălaşa şi prietenă bună cu Laura Stoica.

Și Alexandru, unul dintre cei doi frați ai Laurei, a vorbit deschis despre sora lui, mărturisind că toate amintirile despre artistă sunt extraordinare, dar și răscolitoare, însă se bucură că melodiile continuă să fie cântate și astăzi.

„Laura era o fire foarte deschisă, unde se ducea își făcea prietenii. Nu exista să țină supărare pe cineva, să aibă vreo problemă. Vă pot povesti un moment de la un spectacol. Cineva din public nu îi plăcea foarte mult, nu gusta ceea ce cânta Laura. Și, la un moment dat, ea l-a văzut, și din clipa aceea a cântat doar pentru el. S-a dus în fața lui, astfel încât să o vadă foarte bine și a cântat uitându-se la el, iar la sfârșitul spectacolului el a devenit cel mai mare fan. (…) pentru ea publicul era tot’, a  povestit Alexandru, fratele artistei într-o emisiune TV.

„Mai frumoasă” și ”Un actor grăbit” au rămas în inimile oamenilor drept cele mai cunoscute piese care le aduce aminte de artistă, fiind și alegerea colegilor ei de breaslă, atunci când vor să-i aducă un omagiu.

Citește și: