Laura Cosoi și soțul ei, Cosmin Curticăpean, au urmat același tipar pentru botezul Larei, fetița care s-a născut pe 23 iunie. Un loc de poveste, încărcat de tradiție, meniu tradițional, mese întinse în curte, în aer liber, muzică și voie bună, ținute cât mai lejere. Este vorba despre pensiunea din Baia Sprie a lui Daniel Leș, artist ceramist și bun prieten cu Laura și Cosmin.

Laura Cosoi a descris pe blog cu lux de amănunte și a publicat o mulțime de poze superbe de la ceremonia religioasă, dar și de la petrecerea câmpenească.

„Sus, pe deal, în bătătură, în mijlocul livezii cu meri, alături de familia extinsă și prieteni, am sărbătorit botezul Larei și am dat prima mare petrecere în cinstea ei. Bun venit în mijlocul nostru, Lara, fetiță-muzică! Și, cumva, parcă înțelegea că totul în această zi importantă e despre ea și despre noi toți, împreună. A zâmbit ghidușă mai tot timpul și a fost într-o bună-dispoziție molipsitoare, afișând cele mai dulci, calde și simpatice expresii ale ei. 3 zile și 3 nopți a durat petrecerea, pe care am organizat-o în Maramureșul nostru iubit, la Baia Sprie, un loc ca acasă, unde nu contenim să ne reîntoarcem pentru starea de pace și de bine pe care ne-o oferă de fiecare dată”, scrie Laura, pe blog.

botez-laura-cosoi-IMG_0521253-1-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Poezia specială, compusă de sora Laurei, pe care au primit-o invitații

„La al treilea botez pe care-l organizăm, am fost destul de relaxați, pentru că deja avem experiență! Au fost alături de noi oameni care ne-au sprijinit de fiecare dată la aceste evenimente de familie și lucrurile au mers așa cum ne-am dorit. Am păstrat tradiția de petrecere cu ceterași, mese pline de mâncare tradițională (și nu numai), plăcinte coapte  în cuptor de lut, care merg ca unse cu vinul din zonă, pâini rumene și gustoase frământate în covată din lemn, pe care le-am fi mâncat și goale! 3 zile și 3 nopți a răsunat bătătura de bucuria oaspeților! (…)

Când am împlinit 40 de ani, sora mea mi-a făcut un cadou neobișnuit și impresionant: a compus o poezie despre copilărie, emoție concentrată în doar câteva versuri. Mi s-a părut tare potrivită cu evenimentul, așa că am oferit-o mai departe tuturor, spre reflecție și bucurie.

“Și printre alte amintiri e o fântână

cu roata vieții pe care o ghidăm împreună

Ce apă

ce bucurie să o împărțim din aceeași cană.

Și bunicii ne tot măsurau la ușa din

casă bătrână.

Și astăzi, oricât de departe am fi

încă aștept să ne întoarcem în imposibil

doar pentru o gură de apă

cu gust de copilărie”.

Citește și: S-a îndrăgostit pentru totdeauna de zonă! Laura Cosoi și-a cumpărat casă în Maramureș! Vedeta a spus ce planuri are acolo

Citește și: Laura Cosoi, toate detaliile despre cea de-a treia naștere naturală și poze emoționante din maternitate: „Totul a durat cam 2 ore și jumătate”