Ai un an artistic bogat, ofertant și chiar recent a fost premiera spectacolului ”Nunta perfectă” în care joci. Cum a fost?

Mi se pare incredibil că mi se întâmplă atât de multe lucruri frumoase la care nu mă așteptam. Am început anul în forță cu promovarea lung metrajului ”Cel Ales”, cu vacanțe de neuitat și repetițiile pentru ”Nunta Perfectă”. Apoi a urmat premiera piesei, pe 11 mai, și a fost extraodinar tot ce s-a întâmplat la Teatrul Elisabeta.

Cum te face să te simți rolul tău, Hortensia, tânăra ingenuă și virgină?

Este o provocare să interpretez un astfel de personaj în piesa ”Nunta Perfectă”. Hortensia este complexă, ingenuă, credincioasă, dar în același timp poate fi rea și încrezută. Regizorul Eugen Gyemant a avut un rol important în realizarea acestui personaj. Am dezbătut multe situații în care ar fi putut fi pusă Hortensia, am răspuns multor întrebări care iată că ne-au ajutat. Iar acum, mă simt “acoperită” pe scenă, ceea ce înseamnă foarte mult. Personajul meu va aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor, ceea ce reprezintă un succes de fapt!

Fetele din piesă Adela Popescu, Adina Galupa, Alina Chivulescu, Cătălina Grama îți sunt și prietene?

Avem o relație frumoasă de prietenie și faptul că ni s-a oferit șansa să lucrăm împreună înseamnă mult pentru noi. Au fost momente care ne-au apropiat și ne-au făcut să ne redescoperim una pe cealaltă.

Vor fi și domnișoare de onoare la propria ta nuntă?

La nunta mea vor fi două domnișoare de onoare, care fac parte din familia mea.

Nunta perfectă” și filmul ”Cel Ales” parcă ți-au fost predestinate în această perioadă. Crezi că destinul le-a aranjat?

Și pe mine mă amuză lucrul acesta, dar cred că este o coincidență foarte frumoasă. Cred în Dumnezeu și în lucrurile pe care le facem noi, nu neaparat în ideea de destin.

Cel Ales” a fost deja premiat cu 4 premii și la Los Angeles, la Cinema Festival of Hollywood. Ce te face cel mai mândră de apariția în acestă producție?

Cel mai mult îmi doresc să vadă oamenii filmul. Premiile sunt doar o confirmare a faptului că este un produs bun, dar ele nu trimit și spectactorii în cinematografe. Un film capătă valoare atunci când este văzut, iar adevăratul premiu pentru mine ar fi să aud oamenii povestind pe asta.

În viața ta reală, Cosmin este cel ales. Dar nunta perfectă cum va fi?

Ceremonia de căsătorie va fi perfectă prin faptul că cei mai dragi oameni ne vor fi alături. Amândoi suntem iubiți de Dumnezeu și simțim asta pentru că ne-a lăsat bunicii în viață și iată că se vor bucura alături de noi. Cele mai frumoase momente sunt punctate de întâlnirile între oameni, familiile reunite care acum devin una singură, prietenii care ne-au fost alături. Cadrul va fi într-o grădină, în aer liber. Amândoi suntem îndrăgostiți de natură și vrem ca verdeața, apa și cerul să ne fie adevărați martori la nuntă.

Tu cum te vezi, în categoria cărui tip de persoane simți că te-ai încadra?

Cred că sunt un om echilibrat, devotat, empatic, puternic și sensibil. Văd partea plină a paharului, îmi iubesc familia și mă rog!

Care sunt momentele care te fac să te simți copil?

Clipele în care mă răsfață părinții, când mănânc pizza și la desert îmi iau înghețată profiterol, pentru că în fiecare an, de 1 iunie, mergeam la cofetărie și tata asta ne comanda. Mă mai simt copil când mă ține Cosmin în brațe, iar eu mă fac mică, mică…

Dar tu, ți-ai dori să ai curând un copil?

Ne dorim copii, dar vrem să luăm lucrurile în ordine. Acum ne gândim la nunta noastră.

Povesteai că ai avut un atac de panică când te aflai într-un avion. Pentru că sunt destule persoane care se confruntă cu situații de acest tip, spune-mi, tu cum le gestionezi?

Așa mi s-a declansat primul atac de panică, care doar s-a întâmplat să fie în avion, dar nu are legătură cu zborul. Pentru cei care trec prin asta în avion am scris un material special pe blogul meu și îi invit pe toți cei interesați să îl citească.

Lumea în care trăim favorizează stările depresive?

Cred că stresul este factorul principal, dar și oboseala. Eu încerc să-mi păstrez echilibrul în tot ce fac, mă bucur de lucruri mărunte și nu pun presiune pe mine. Atâta timp cât cei dragi sunt bine, fac sport, consum alimentele obligatorii, păstrez momente de relaxare, dorm, nu am de ce să ajung la stări de depresie. Oamenii însă sunt delăsători, se neglijează, nu se iubesc suficient. Este foarte important să te respecți, să gândești pozitiv, să nu te pierzi în lucruri inutile, să-ți păstrezi coloana vertebrală și să te raportezi la valorile adevărate. Începe să lucrezi cu tine și vei fi fericit!

Ce te încarcă cu energie în momentele libere?

Sunt fericită și mă încarc cu energie pozitivă când mă văd cu familia mea, când gătesc, când stau cu picioarele în iarbă, când merg la biserică și când ascult poveștile bătrânilor. Nu am nevoie de extraordinar, viața în sine este extraordinară, o binecuvântare!

Unde ți-ar plăcea să mergi în vacanța de vară?

Încă nu am stabilit vacanța de vară, dar la începutul acestei luni am mers împreună cu Cosmin în China, unde a avut loc marea finală Gourmand CookBook Awards. Volumul meu “Rămâi la masă?”, cu rețete sănătoase și gustoase, a reprezintat România la această competiție și sunt foarte încântată!

(Nota redacției: Laura a adus în România premiul Gourmand. Cea mai prestigioasă competiție internațională pentru publicații gastronomice din toată lumea, cu o tradiție de 20 de ani, “Oscarul culinar”, cum a fost denumit, și-a desemnat câștigătorii de anul acesta la festivitatea care a avut loc în Yantai, China. Jurnalul culinar al Laurei, și de debut totodată, “Rămâi la masă”, a fost desemnat câștigător la secțiunea Best Tv Chef Book – Europe a premiilor Gourmand cu premiul “Best in the World”).

IMG_7827

Laura, la festivitatea din China

Nu pot trăi fără…

Cosmin și familia mea – ”Lângă Cosmin sunt cu adevărat liberă să fiu așa cum sunt, pentru că mă iubește și pentru că, dacă nu ar fi el, aș fi incompletă și nu aș mai putea să le ofer celor din jur ceea ce le ofer acum – dragostea mea! Și nu aș putea fără familia mea, pentru că fără ei nu aș fi ce sunt azi, pentru că ei sunt persoanele la care ma raportez.”

Dumnezeu și rugăciune – ”Pentru că în rugăciune găsesc toate răspunsurile și înțelepciunea de care am nevoie și credința în Dumnezeu, pentru că El mi-a dat șansa să trăiesc!”

Zâmbet – ”Zâmbetul este cea mai bună terapie!”

 

Credit foto: Talentivity