Citește și: 20 de ani de la moartea prințesei Diana. Povestea “Prinţesei inimilor”, prin imagini nemaivăzute

Prințul William, prințul Harry și Kate — soția prințului William — s-au întâlnit cu Sean Harkin, designerul grădinii temporare de la Palatul Kensington, unde prințesa Diana a locuit împreună cu fostul ei soț, prințul Charles, și cu copiii lor. Ei s-au întâlnit cu acest prilej și cu Graham Dillmore, un grădinar care s-a împrietenit cu Diana pe când lucra în grădinile de la Kensington, a anunțat Palatul Kensington. Reprezentanții mai multor organizații caritabile susținute de Diana au participat la eveniment, printre care și London’s Great Ormond Street Hospital, National Aids Trust, Leprosy Mission, Landmine Survivors’ Network și Baletul național englez.

Lady Diana, comemorată doar de fii și de norăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Prințul William și Prințul Harry au vorbit despre pierderea mamei lor

Grădina albă provizorie, care este deschisă publicului, respectă o tradiție „de a crea spații pașnice și contemplative în care vizitatorii pot reflecta”, în care vor putea fi admirați trandafiri albi, crini, gladiole și flori din specia Cosmos bipinnatus, unele dintre preferatele lui Lady Di.

Lady Diana Spencer, cunoscută publicului și cu apelativul „prințesa inimilor”, avea 36 de ani atunci când ea și partenerul ei de viață, magnatul Dodi al-Fayed, au murit într-un accident auto la Paris, pe 31 august 1997.

Cu o zi înainte de trista comemorare, prințul William, în vârstă 35 de ani, și prințul Harry, în vârstă de 32 de ani, au acordat interviuri în presa britanică în care au vorbit despre ceea ce a însemnat prințesa Diana pentru ei și impactul pe care moartea acesteia l-a avut asupra copilăriei lor. Nu vor fi organizate alte evenimente regale pentru a marca comemorarea a 20 de ani de la moartea prințesei Diana. Grădina albă este unul dintre cele patru locuri special amenajate în Londra pentru a o omagia pe prințesa Diana. Celelalte trei sunt un loc de joacă aflat tot în grădinile de la palatul Kensignton, o fântână memorială în Hyde Park și o alee care îi este dedicată în parcul St. James.