O notiță misterioasă în care Lady Diana și-a prezis moartea într-un accident de mașină a fost scrisă cu doi ani înainte de noaptea tragică din Paris în care aceasta și-a pierdut viața alături de iubitul său din acea vreme, Dodi Al-Fayed, și de șoferul Henri Paul. Cu toate acestea, acea notiță a rămas secretă timp de șase ani și nu a fost transmisă nici investigatorilor francezi, nici familiei prințesei.

După despărțirea de Charles, Prințesa de Wales a trăit cu obsesia că este spionată de familia regală.

În timpul unei întâlniri cu avocatul său, Lord Mishcon, în octombrie 1995, acesta i-a mărturisit temerile: „Mă vor ucide, poate într-un accident de mașină, umblând la frânele mașinii mele. Vor să mă rănească și să-mi facă rău”, i-a explicat Diana.

diSquare-4×4-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Avocatul și-a notat mărturisirile Prințesei Diana într-un proces-verbal al întâlnirii pe care l-a păstrat. După moartea prințesei, pe 31 august 1997, și-a amintit și i-a citit notițele șefului de atunci al Scotland Yard, Sir Paul Condon.

Documentul cu pricina a fost plasat într-un seif, dar nu a fost transmis anchetatorilor francezi și nici nu a fost pus la dispoziția familiei Dianei, nici fiilor ei lui William și Harry, care au luat cunoștință despre asta mulți ani mai târziu, dezvăluie un nou documentar Channel 4 intitulat „Investigating Diana: death in Paris”, difuzat zile acestea în Regat, pe măsură ce se apropie comemorarea a 25 de ani de la moartea prințesei.

Scotland Yard l-a asigurat pe Lord Mishcon că, dacă va exista vreo suspiciune cu privire la moartea lui Lady Di, poliția îl va contacta.

Însă nota respectivă a ieșit la lumină abia în decembrie 2003, cu puțin timp înainte de deschiderea unei anchete britanice privind dispariția Dianei, numită Operațiunea Paget.

„Am luat în considerare acea scrisoare, eu însumi l-am mai întrebat pe Lord Mishcon de trei ori, dar el nu a acordat prea mult credit premoniției, a crezut-o pe Diana paranoică”, a declarat Lord Stevens, cel care a condus ancheta, în cadrul documentarului.

Conținutul biletului Mishcon, așa cum a fost acest numit, a ieșit la iveală după cel al unei scrisori pe care prințesa o scrisese cu câțiva ani mai devreme și care fusese lăsată în Palatul Kensington pentru majordomul ei, Paul Burrell. În acea scrisoare, Diana explica, de asemenea, că va fi ucisă într-un accident de mașină provocat de manipularea frânelor, acuzându-l deschis pe fostul ei soț, Prințul Charles.

Citește și: Șocant! De ce a fost Prințesa Diana înmormântată în sicriu de plumb de 250 kg!

xUltimele cuvinte ale prinţesei Diana. Un pompier a povestit clipele cutremurătoare pe care le-a petrecut alături de Lady Di înainte ca inima ei să cedeze