Luni, 19 septembrie, va rămâne o zi istorică. Regina Angliei, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a fost înmormântată în capela din Castelul Windsor. Suverana își doarme somnul de veci alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, Regina Mamă, sora ei, Margaret, şi soţul ei, Prinţul Philip. Pe lespedea de marmură a mormântului ei va fi gravat: „Elizabeth II 1926-2022”, scrie News.ro. Familia Regală va mai ţine doliu încă o săptămână, până la 26 septembrie.

Lacrimile inocente ale Prințesei Charlotte. Emoția Prințului George

Pe parcursul procesiunilor de luni, membrii familiei regale au oferit imagini pline de emoție, au afișat ținute de doliu înțesate de simboluri, toate un omagiu adus Reginei lor. Memorabile vor rămâne fotografiile cu Prințesa Charlotte (7 ani), care a izbucnit în lacrimi, la funeraliile străbunicii sale. Gestul, de o inocență înduioșătoare, transmite un singur lucru: Marea Britanie și-a pierdut regina, Charlotte și-a pierdut străbunica. La funeralii, micuța a purtat un pardesiu plisat și o pălărie cu panglică neagră, fiind o copie în miniatură a distinsei sale mame. În ținuta de doliu a atras însă atenția o mică broșă din diamante, în formă de potcoavă. Nu putea fi un omagiu mai duios pentru străbunica ei, regina Angliei, care adora caii. De altfel, scriu jurnaliștii de la hellomagazine.com, broșa i-a fost dăruită lui Charlotte chiar de către regină.

Și fratele cel mare al Prințesei Charlotte, Prințul George (9 ani), a fost copleșit în timpul slujbei și consolat discret de mama lui, Prințesa de Wales. George a fost fotografiat ștergându-și ochii cu dosul palmei, în timp ce Kate l-a liniștit, punându-și mâna, protector, pe piciorul fiului ei cel mare, dar mult prea mic pentru un asemenea eveniment copleșitor.

Princess Charlotte seen in tears at the funeral of her great grandmother Queen Elizabeth IISeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Lacrimile fiului Charles, noul Rege

Nici Charles, moștenitorul tronului, fiul cel mare al reginei, nu a fost stană de piatră în timpul funeraliilor. În timpul slujbei de la Westminster Abbey, Regele Charles a scăpat câteva lacrimi, impresionat de ceremonia solemnă și îndurerat că-și conduce mama pe ultimul drum. regele Charles a mai fost văzut cu lacrimi în ochi în timp ce a fost intonat imnul „God Save the King”

Meghan Markle a plâns la funeraliile Reginei Elisabeta

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, a fost și ea văzută plângând când sicriul Reginei Elisabeta a II-a părăsea Westminster Abbey. Fotografii au pozat-o pe soția Prințului Harry când și-a șters o lacrimă. Soția Prințului Harry i-a adus și ea un omagiu reginei Elisabeta a II-a, purtând un set discret de cercei cu perle, primiți chiar de la regretata suverană.

Lacrimile contesei de Wessex, nora preferată a Reginei Elisabeta a II-a

Sophie, contesa de Wessex, soția Prințul Edward, Conte de Wessex (58 de ani), fiul cel mic al Reginei, a fost sub imperiul emoțiilor la funeralii și nu numai. Luni, ea a fost văzută plângând în mașină și ștergându-și lacrimile cu o batistă, însă nora preferată a suveranei nu și-a ascuns durerea în nici un moment de la moartea reginei. Pozele cu ea ghemuită, citind mesajele lăsate de fani în fața Castelului Balmoral, au făcut înconjurul televiziunilor.

Citește și: Simboluri emoționante în hainele de doliu, la înmormântarea Reginei. Strănepoata Charlotte, omagiu duios pentru „Gan Gan”

Citește și: Primele imagini cu copiii lui Kate Middleton la înmormântarea reginei, străbunica lor. Prințesa Charlotte, îmbrăcată la fel ca mama ei

viewscnt