În luna mai, anul trecut, Edith Gonzalez a apărut pentru prima dată pe coperta revistei „Who”, cheală și fără perucă, unde a vorbit pentru prima dată despre probleme cu sănătate cu care se confruntă.

Mama lui Edith Gonzalez a suferit un șoc după moartea fiicei ei. Nu se poate opri din plâns: „Vin după tine, copila mea!”SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

În toamna anului 2016, Edith acuza dureri severe de spate, dar și abdominale. Ea a fost dusă la spital de pe platourile de filmare și a fost operată de urgență, medicii confirmând ceea ce bănuiau: avea cancer.  A fost diagnosticată cu cancer de col, care i se extinsese și la ovare. Doctorii i-au spus că au descoperit și metastaze și că, din păcate, mai are doar câteva luni de trăit. Însă, celebra actriță nu s-a dat bătură și după o luptă cruntă împotriva acestei afecțiuni devastatoare și multe ședințe de chimioterapie și radioterapie, ea a depășit așteptările mediciilor și a reușit să învingă boala. Deși a decis să renunțe la telenovele pentru a nu-și agrava starea de sănătate, deja slăbită, Gonzalez și-a uimit fanii cu decizia ei.  Vrea să se întoarcă pe micile ecrane și deja a acceptat un rol într-o nouă telenovelă. Ea va juca în „Tres familias”. „Carlos Espejel mi-a propus. A venit și m-a întrebat dacă vreau să joc în ‘Tres familas’ și i-am răspuns încântată că da”, a declarat Edith, care susține că de data aceasta va interpreta un rol negativ.

Decizia lui Edith Gonzalez însă i-a îngrijorat pe fani.  Și asta, pentru că deși își doresc să o vadă din nou în filme,  ei cred că nu și-a revenit complet și organismul ei ar putea să cedeze din nou din cauza stresului și orelor epuizante petrecute pe platoul de filmare. Mai ales, din cauza faptului că  actrița este extrem de slabă și nu a reușit să recupereze kilogramele pe care le-a pierdut în timpul luptei cu cancerul.

 

A avut cancer, în stadiul 4

González a dezvăluit anul trecut că a fost diagnosticată cu cancer de col, care i s-a extins și la ovare, iar de atunci a dus o luptă împotriva acestuia, precizând că cea care i-a dat putere a fost  fiica ei, Constanza. „Vreau să mă vadă ca o mamă curajoasă”, a declarat Edith.

Actrița a mărturisitîntr-un interviu  chinurile prin care a trecut și faptul că toți medicii care i-au văzut dosarul medical i-au spus că nu mai are mult de trăit. Ei i s-a spus inițial că are cancer în stadiul 2, însă, de fapt, acesta era în stadiul 4 și medicii i-au găsit, în timpul operației,  metastaze, iar la sfatul unui prieten medic a decis să ceară părerea mai multor doctori. „Nu doar că aveam cancer în stadiul patru, aveam și metastaze, cancerul era foarte agresiv și dificil. Toți medicii care mi-au văzut dosarul mi-au zis că nu mai am mult de trăit, dar ei nu știu că eu sunt Edith și nu mă las învinsă”, spunea aceasta.

Edith González a făcut nouă luni ședințe de chimioterapie, fiind în atenția unei  echipe multidisciplinare de specialiști în oncologie, radiologie, cardiologie și nutriție, toți fiind mexicani. „Efectele sunt foarte dureroase. Tratamentul pe care îl iau este și mai greu. (…) Vomit de opt ori pe zi. E cutremurător, așa e. Dar tu singur decizi. Eu am decis că trebuie să rezist. Am trecut de primul pas și râd. Am decis că acest cancer nu mă va controla pe mine, indiferent de ce va urma. Am decis că voi merge mai departe”, a mai atunci spus Edith, în timpul luptei cu cancerul,  demonstrând cât de puternică este.

Citește și: