La Toya a făcut dezvăluiri șocante  într-un interviu mai vechi pentru postul de televiziune MTV,  în 1993,  când aceasta avea o relație tensionată cu familia ei. Ea a dezvăluit a fost abuzată de tatăl ei, Joe Jackson, care s-a stins din viață anul trecut, la vârsta de 89 de ani și a făcut acuzații grave la adresa fratelui ei mult mai celebru, Michael Jackson. Ea a vorbit despre „crimele împotriva unor copii inocenţi” săvârşite de regale muzicii pop.

„De ce un bărbat de 35 de ani ar lua să locuiască cu el, pentru 30 de zile, un băieţel?”, întreabă LaToya Jackson în acest interviu, care datează din 1993 şi a fost acordat postului de televiziune MTV.

„Şi să iei un alt băiat să stai cu el cinci zile într-o cameră şi să nu părăseşti acea cameră? Câţi dintre voi aveţi 35 de ani? Câţi aţi lua copii mici şi să faceţi acest lucru? Copii care au 9, 10, 11 ani? Îmi iubesc fratele, dar acest lucru este greşit. Nu vreau ca aceşti copii să fie răniţi”, a mai spus aceasta, potrivit mediafax.

„Michael este fratele meu, îl iubesc mult, dar nu pot să fiu şi nu voi fi un colaborator tăcut în ceea ce priveşte crimele săvârşite de el împotriva unor copii mici şi inocenţi”, a mai declarat LaToya în acel interviu.

Michael Jackson a murit în iunie 2009

„Dacă voi păstra tăcerea, va însemna să alimentez sentimentele de vină şi umilire pe care le au aceşti copii şi cred că acesta este un lucru greşit”, a adăugat LaToya.

La momentul interviului, LaToya(62 de ani) a fost acuzată că încearcă să obţină bani de la fratele ei mai celebru. Ulterior, ea şi-a retras acuzaţiile, susţinând că soţul ei din epocă – şi fostul ei manager Jack Gordon – o convinsese să spună acele lucruri despre Michael.

Documentarul „Leaving Neverland”, care a avut premiera pe 25 ianuarie, la Festivalul de Film Sundance, SUA, regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed, urmăreşte povestea lui Wade Robson şi James Safechuck, din momentul în care l-au cunoscut pe cântăreţ, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 şi la începutul anilor ´90.

Lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzaţii de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Citește și: