În timpul unei avanpremiere a unui episod viitor al emisiunii „Running Wild with Bear Grylls” de la National Geographic, starul american a detaliat modul în care afecțiunea l-a „doborât”.

„În urmă cu doi ani, am avut această formă ciudată și foarte rară de vasculită, care mi-a distrus vederea, mi-a distrus auzul, mi-a distrus tot echilibrul”, a spus el. „Mi-a luat un an să recuperez totul”, a mai declarat soțul Milei Kunis, conform The Independent.

De asemenea, el a recunoscut că este „norocos că este în viață”.

Boală care poate duce chiar la moarte

Dar ce este vasculita, boala care l-a făcut să vadă cu alți ochi viața? Vasculita este atunci când există o inflamație a vaselor de sânge, ceea ce face ca acestea să se îngroașe. Practic, circulația sângelui are de suferit, iar organele pot fi deteriorate.

Unele simptome ale afecțiunii includ dureri de cap, pierdere în greutate, oboseală, febră și dureri generale ale corpului.

În afară de aceste semne mai generale ale vasculitei, unele simptome mai specifice pot include țiuitul la o ureche și durerile de stomac după masă.

Unele persoane cu această afecțiune au experimentat, de asemenea, o pierdere temporară a vederii și o senzație de amorțeală sau slăbiciune la nivelul mâinilor sau picioarelor.

În unele cazuri, din cauza bolii poate apărea un anevrism, fiind necesară o intervenție chirurgicală pentru a reduce riscul de ruptură.

Cât despre cauzele bolii, acestea nu sunt pe deplin înțelese, dar se pare că există și o componentă genetică.

Afecțiunea ar putea fi, de asemenea, rezultatul faptului că sistemul imunitar al oamenilor „atacă din greșeală celulele vaselor de sânge”, ceea ce ar putea fi declanșat de infecții precum hepatita B și hepatita C sau de cancere ale sângelui.

Printre factorii de risc se numără, pe lângă vârstă, și medicamentele. Vasculita poate fi declanșată de „hidralazină, alopurinol, minociclină și propiltiouracil”.

Vezi și Ce este și cum se manifestă prosopagnozia, boala de care suferă Brad Pitt

Citește și:

Ce a pățit nepotul lui Becali în vacanța cu soția însărcinată în Italia: „Nici nu ne-au mai băgat în seamă!”

Amalia Enache, petrecere minunată de ziua fiicei și un mesaj emoționant: „Te observ deja de ceva timp, Alma mea iubită…”