Michael J. Fox Looks Sharp In Blue Blazer For Nobu Dinner OutingSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

La 24 de ani, Michael J Fox a făcut furori cu rolul lui Marty McFly, în filmul „Înapoi în viitor”, unde călătorea cu mașina timpului, alături de omul de știință, Emmett „Doc” Brown.

Din păcate, acum, la numai 60 de ani, actorul se deplasează deja cu dificultate, ajutat de un baston și susținut de unul dintre prietenii săi. Motivul? Michael J Fox suferă de mai bine de 30 de ani de Parkinson.

Cu toate acestea, el nu renunță la viața socială, chiar dacă aparițiile sale în public sunt din ce în ce mai rare.

Recent, el a ieșit la un restaurant din California, Santa Monica, în compania unor prieteni să ia cina.

Diagnostic crunt la 29 de ani

A primit diagnosticul crunt la numai 29 de ani, atunci când medicii i-au spus că va mai avea mobilitatea necesară mișcării doar 10 ani.

La acea vreme Michael J fox a refuzat să declare public că suferea de această tulburare a sistemului nervos, și pentru o vreme a încercat să o încorporeze în rolurile pe care le juca.

S-a retras parțial din showbusiness în 1998, atunci când a creat Fundația Michael J. Fox, o organizație non-guvernamentală care finanțează căutarea unui remediu pentru boala Parkinson.

Dar, după o perioadă în care a lucrat ca voice over, a revenit, încetul cu încetul, în lumea filmului. Prima dată cu un serial de comedie inspirat de viaţa lui, „The Michael J Fox Show”, în 2013, pentru care a fost nominalizat la Globul de aur. Apoi cu rolul avocatului Louis Canning din serialul „The Good Wife”, care i-a adus nominalizări la Emmy în 2013, 2015 şi 2016.

Recent, însă el a anunțat pentru a doua oară că se retrage din lumina reflectoarelor.

Michael J Fox se declară un om fericit

Și, deși fundația care îi poartă numle – Fundația Michael J. Fox – a finanțat deja 767 de milioane de lire sterline în cercetare în mai puțin de 20 de ani, actorul rămâne rezervat că în timpul vieții sale va apărea un remediu pentru boala de care suferă.

„Sunt foarte direct cu oamenii în privința tratamentului. Atunci când mă întreabă dacă cred că va apărea un remediu pentru Parkinson în timpul vieții mele, le spun ‘Am 60 de ani și știința e grea. Deci, nu’”, a mărturisit Fox.

Cu toate acestea, el se declară un om fericit: „Sunt în general un tip fericit. Nu am gânduri morbide și nu îmi este frică de moarte. Deloc”, a declarat starul.

Citește și: Cele mai noi imagini cu Ozzy Osbourne au pus fanii pe jar. Ce se întâmplă cu legendarul rocker

xSe deplasează în scaun cu rotile și are mari probleme de sănătate, dar Phil Collins a primit o nouă lovituă de la fosta soție