A avut un început de carieră promițător, însă în loc să se bucure de celebritate și să ajungă pe culmile succesului, jake a ajuns într-un institut de psihiatrie din anul 2015. Toată faima de care a avut parte odată cu rolul său în producția „Star Wars” (The Phantom Menace), dar și criticile aduse la adresa sa, l-au copleșit pe tânărul actor, care a decis să se retragă din lumina reflectoarelor în 2001.

Însă, în anul 2015, el a atras din nou atenția tabloidelor, după ce a ajuns după gratii. Jake a fost arestat de oamenii legii pentru depășirea limitei vitezei legale, conducerea fără permis și opunerea fată de poliție. Desi a petrecut 10 luni la închisoare, mama sa a reușit să îl transfere într-o clinică de specialitate, după ce Jake a fost diagnosticat cu schizofrenie, iar dramele au continuat. Trei ani mai târziu, în 2018, el a fost distrus de moartea surorii lui, Madison, care a murit la doar 26 de ani. Mai multe detalii despre cauza mortii ei nu au fost făcute publice, tot ce a ieșit la iveală ar fi fost că sora lui a murit în somn din cauze naturale, fără să se specifice dacă suferea de vreo boală.

„Jake a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, dar și cu un simptom numit anosognozie care nu-i permite să vadă că este bolnav.Aceasta este o luptă în plus căreia trebuie să-i facă față. A fost foarte dificil, mai ales după pierderea tragică a surorii lui mai mici, Madison”, a declarat Lisa, potrivit Daily Mail.

2001 – Star Wars Episode I: The Phantom Menace – Movie SetSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

După spitalizarea sa nu prea au mai apărut vești despre actor.Deși toată lumea spera ca acesta să-și revină, acesta și-a serbat și aniversarea a 32 de ani într-un institut de psihiatrie.

Jake a fost distribuit în pelicula Star Wars la vârsta de doar 6 ani, după ce jucase anterior în filmul de Crăciun Jingle All The Way (1996), alături de actorul Arnold Schwarzenegger.

Jake a declarat într-un interviu mai vechi că a renunțat la actorie din cauza bullyingului pe care îl îndura la școală. Pe atunci doar un copil, Jake era acuzat că ar fi ruinat celebra franciză Star Wars. S-a mutat din Hollywood în Chicago pentru a studia filmul la Colegiul Columbia, însă a renunțat la studii după doar un semestru.

Citește și:

Andreea Bălan, imagini de la petrecerea de ziua Clarei. Ce fericită e micuță!

Lucian Viziru a părăsit definitiv România. Unde s-a mutat și cu ce se ocupă în prezent