Îl consumă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, în diverse combinații.

„În fiecare an fac câte o cură de castravete verde. Îl mănânc pe burta goală, înainte de micul dejun, în mai multe variante. Fie cu puțină sare, fie cu sare și ceva ulei de măsline peste. Se poate și cu o variantă mai pișcătoare, după gustul fiecăruia”, a declarat el pentru Cancan.ro.

Dorel Vișan este tare mândru de faptul că poate să consume legumele din propria recoltă. Acasă, lângă Cluj, artistul își plantează și crește singur legumele pe care le pune pe masă.

„Eu am propriile sere, lângă Cluj, acolo unde de câțiva ani buni îmi plantez propria recoltă. Acolo am și roșii, și castraveți verzi. Se pot mânca unul sau mai mulți pe zi, după puterile fiecăruia”, a mai spus îndrăgitul actor.

Deviza lui: Castravetele ține bătrânețea la distanță

Dorel Vișan susține că această cură cu castravete verde ține bătrânețea la distanță și dă cele mai bune rezultate, iar dovadă stă chiar pofta de viață pe care acesta o are chiar și la această vârstă.

„În fiecare primăvară și vară fac așa ceva în fiecare dimineață și vă asigur că rezultatele sunt bune. Mă ajută să nu îmbătrânesc poate la fel de repede, deși pe la noi, prin Ardeal, străbunii mei nu vorbeau despre bătrânețe. Ei preferau să spună că crești în vârstă, că devii mai înțelept. Lumea modernă a fost însă de altă părere și a ales altceva!”, mai spune artistul.

Dorel Vișan consideră că toate alimentele pe care le cumpărăm din magazine sunt un adevărat pericol pentru sănătatea noastră, mai ales că multe au nenumărați aditivi periculoși.

„Lumea s-a schimbat și ce-a fost verde s-a uscat. La noi, în magazine, cumperi moartea cu căruciorul. Atunci când lumea își umple cărucioarele cu tot felul de lucruri în mai toate magazinele astea moderne nu realizează că faci de fiecare dată un pas mic spre moarte!”, mai spune actorul clujean.

Dorel Vișan este un gospodar desăvârșit

Dorel Vișan se poate lăuda cu o grădină plină de legume sănătoase. Iar recolta e frumușică, spune el. A avut norocul de roșii bine dezvoltate, așa că nu a mai putut dărui apropiaților cu găleata, așa cum proceda în alți ani, ci cu bucata, date fiind dimensiunile generoase.

„Anul acesta am folosit ca sămânță pentru roșii ceva mai aparte. Mi-a ieșit o producție mică, dar cu rezultate foarte gustoase. În sensul că roșiile din acest an au fost mari, unele cântărind și aproape un kilogram. Așa că nu am dăruit cu găletușa amicilor apropiați rezultatele muncii mele, ci cu bucata. Am oferit una sau două roșii, mari, ca lumea să vadă că mai există cu adevărat legume așa cum mâncau odinioară și părinții și bunicii noștri”, a mai spus maestrul.

Vezi și Cu ce se ocupă Florin Călinescu după ce a renunțat la televiziune. Fostul star de la PRO TV duce o viața tihnită la moșia de la Băbana

Citește și:

Adela Popescu și Radu Vâlcan sărbătoresc 8 ani de căsătorie. Doar atât și au deja 3 copii împreună! „Am ales corect!”

Fiul Magdei Pălimariu a împlinit 1 an! Puștiul e frumos foc și a fost vedetă de ziua lui! Dar stai să-l vezi pe tatăl lui!