Filmul „Liceenii” spune povestea de dragoste a unor liceeni aflați în primul an de studii. Pe lângă Dana (Oana Sârbu) și Mihai (Ștefan Bănică Jr), cel care ne-a făcut pe toți să izbucnim în hohote de râs a fost Ionică, colegul de cameră a lui Mihai, care în loc să învețe prefera să mănânce deja celebrele „poale în brâu” ce i le trimiteau părinții la cămin.

Mihai Constantin se bucură și acum de o carieră de succes, având la activ apariții în numeroase filme, dar mai ales piese de teatru. În ciuda faptului că au trecut 30 de ani de la apariția filmului, actorul și-a păstrat sufletul de copil pus pe năzbâtii cu care a cucerit publicul. Totodată, actorul este ușor de recunoscut. Deși a ajuns la vârsta de 52 de ani, acesta a acumulat doar câteva kilograme în plus, însă tipul nu și-a pus amprenta pe chipul lui.

Citește și: Șoc la Hollywood. Julia Roberts își părăsește soțul pentru un actor celebru. Nimeni nu se aștepta la asta

Are o familie superbă. Fiica lui îi calcă pe urme

Celebrul actor nu are noroc doar în carieră, ci și în viața personală. El are o familie superbă, având un băiat, Matei și o fiică, Maria. Mai mult,  Maria se pare că îi calcă pe urme și deja apare în piese de teatru. În prezent,  Mihai poate fi urmărit în piesa „Regele Lear”, la Teatrul Naţional I. L. Caragiale Bucureşti.

La 30 de ani de la apariția în „Liceenii”, Ionică se bucură de o carieră de succes. Fiica lui îi calcă pe urme și joacă în piese de teatruSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

Citește și:Pe covorul roșu sunt perfecte și elegante și atrag admirația tuturor celor din jur, dar dacă te apropii de ele o iei la fugă

Mihai Constantin este nepotul Tamarei Buciuceanu

Mihai este  fiul actorului George Constantin și al mezzosopranei Iulia Buciuceanu, sora actriței Tamara Buciuceanu. S-a născut pe 30 septembrie 1964 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1989, la clasa profesoarei Sanda Manu. A debutat pe scena încă din 1985, cu un rol in spectacolul „Dimineața pierdută”, regizat de Cătălina Buzoianu. După absolvire a jucat pe scena Teatrului Municipal din Ploiești în „Woyzeck” de G. Buchner, iar  1990 joacă pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din capitală. S-a remarcat in spectacole ca „A treia țeapă”de Marin Sorescu, „Hamlet”, ”Regele Lear”, „Poveste de iarnă” de W. Shakespeare, ”Petru”  de Vlad Zografi, „Black & White” de Keith Waterhouse și Willis Hall, „Antigona” de Sofocle, „Trei surori” de A. P. Cehov, „Mephisto” de Horia Garbea, ”Forma mesei” de J. Hrackek, „Deșteptarea primăverii” de F. Wedekind sau „Afară, în fața ușii” de P. Borghard, etc. A mai jucat la Teatrul Metropolis în „Sfârșit de partidă”, după Samuel Beckett, în regia lui Alexandru Tocilescu, precum și în „Imnul (Ajutorul)” de Gyorgy Schwaida. La Teatrul Giulesti a jucat in „Să nu-ți faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu, la Teatrul Național a jucat în „S-a sfârșit cum a-nceput” de Sean O’Casey, potrivit Cinemagia.

Citește și: 20 de ani de la moartea prințesei Diana. Ce s-a întâmplat la mormântul lui Lady Di. Dezvăluiri șocante făcute de fratele ei: „Am rămas fără aer”

A debutat pe marele ecran din 1987

În 1987, a debutat  pe marele ecran. A interpretat rolul lui Ionică din filmul „Liceenii”, regizat de Nicolae Corjos, a fost Pupăză din ”Pădureanca”, în regia lui Nicolae Margineanu, din nou Ionică în „Extemporal la dirigenție”, ”Liceenii rock and roll”(1992), ”Liceenii în alertă” (1993). A mai jucat în „Niște Băieți Grozavi (Bobină), „Flăcari pe comori”, Balanța (1992), serialul Tv Călătorie de neuitat (1994), Un été inoubliable (O vară de neuitat) (1994), Kínai védelem (Chinese defence) (1999) – rol: Őrnagy, Canton (2004) – rol: Străinul , Păcatele Evei, serial TV (2005) – rol: Fane Lungu, Si totul era nimic (2006) – rol: Filimon, Amintiri din epoca de aur (2009), Eu când vreau să fluier, fluier (2010) – rol: Directorul Penitenciarului , Portretul luptătorului la tinerețe (2010)- rol: Gheorghe Pintilie, Bibliothèque Pascal (2010), Tatăl fantomă (2010)- rol: Codrescu, Ursul (2011), regia Dan Chișu.

Citește și: