A primit diagnosticul crunt la numai 29 de ani, atunci când medicii i-au spus că va mai avea mobilitatea necesară mișcării doar 10 ani. Ajuns la 62 de ani, Michael J Fox, vorbește despre lupta sa cu Parkinsonul, dar și despre primul impuls simțit atunci, acela de „a-și amorți” durerea, cu ajutorul alcoolului.

Însă băutul excesiv i-a cauzat și mai multe probleme, iar actorul spune că „spasmele corporale” pe care le simte ca urmare a bolii Parkinson nu sunt „nimic” în comparație cu efectele dependenței de alcool.

Reflectând la momentul în care a băut mult, Michael i-a spus comediantului Mike Birbiglia în cadrul podcast-ului său „Working It Out”: „Nu puteam să stau nemișcat… (…) Rătăcirile peripatetice, frământările ciudate și impulsurile corporale pe care le simt ca pacient cu Parkinson – un pacient treaz cu Parkinson – sunt nimic în comparație cu ceea ce am simțit eu ca bețiv”, scrie express.co.uk.

Michael a știut în cele din urmă că trebuie să caute ajutor atunci când soția sa, Tracy Pollan, în vârstă de 62 de ani, i-a pus o întrebare brutală l-a descoperit leșinat în sufrageria lor, pe canapea, ținând în mână o doză de bere care s împrăștiase peste tot.

„Asta este ceea ce vrei? Asta vrei să fii?”, l-a întrebat atunci Tracy.

Michael J. Fox Looks Sharp In Blue Blazer For Nobu Dinner OutingSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13Doi ani mai târziu, Michael J Fox a cerut ajutor la Alcoolicii Anonimi și, din acel moment, a renunțat complet la băutură.

Michael J Fox se declară un om fericit

Și chiar dacă a înființat o fundație menită să ajute în demersul găsirii unui tratament pentru Parkinson, fundație care îi poartă numele, actorul din „Back to the future” nu vede o soluție pentru afecțiune prea curând: „Sunt foarte direct cu oamenii în privința tratamentului. Atunci când mă întreabă dacă cred că va apărea un remediu pentru Parkinson în timpul vieții mele, le spun ‘Am 60 de ani și știința e grea. Deci, nu’”, a mărturisit Fox.

Cu toate acestea, el se declară un om fericit: „Sunt în general un tip fericit. Nu am gânduri morbide și nu îmi este frică de moarte. Deloc”, a declarat starul.

Michael J Fox și Tracy Pollan sunt căsătoriți din 1988

Actrița Tracy Pollan şi Michael J. Fox sunt căsătoriți din 1988. Din fericire, soția lui nu numai că nu l-a părăsit când a aflat de cumplitul diagnostic, ci i-a fost un real ajutor mai bine de 30 de ani.

„Relația noastră a devenit și mai frumoasă. Mi-am dat seama că Tracy nu avea să mă părăsească, deși eram bolnav”, a mărturisit actorul.

Cei doi au împreună 4 copii Sam (33 de ani), gemenii Aquinnah și Schuyler (27 de ani) și Esmé (20 de ani).

Citește și: Andreea Liptak a dispărut de la TV acum 10 ani, dar uite ce viață roz și-a făcut între timp: „Și ceapă aș fi vândut, dacă asta mi-ar fi ajutat familia”