Deși încă nu există o confirmare oficială, se crede că este cea mai înaltă fetiță din lume, nu doar pentru acest segment de vârstă.

Părinții ei sunt, ambii, foști jucători profesioniști de baschet. Amândoi au peste 2 metri, ceea ce înseamnă că, în cazul ei, genetica a fost cea care a dictat. Chiar și așa, însă, o asemenea înalțime la această vârstă, e cu totul neobișnuit.

În clasa I avea deja 1,6 metri, înălțime la care multe dintre chinezoaice nici nu ajung vreodată

Zhang Ziyu a fost întotdeauna cea mai înaltă dintre colegi. În clasa I avea deja 1,6 metri, înălțime la care multe dintre fete rămân și la maturitate sau nun ajung niciodată. Era mai înaltă decât colegele ei din clasa a VI-a, care nu treceau de 1,38 de metri.

Dacă ritmul în care crește nu se va schimba, atunci e destul de probabil ca fata să depășească 2,30 metri.

La fel ca părinții săi, Zhang Ziyu este talentată la baschet. Mama ei povestește că, prima oară când a dus-o pe fiica ei la un meci de baschet, când aceasta nu știa nimic despre acest sport, când tatăl ei, aflat în teren, a ridicat mingea să dea un coș, fata a ridicat și ea mâna, instintiv, poziția sa fiind una corectă. Mai mult, a cerut să meargă și ea în teren, pentru a lua parte la meci.

A fost momentul în care mama ei și-a dat seamă că Zhang Ziyu este un talent nativ și a înscris-o la baschet.

În prezent, cea mai înaltă fată din lume, care deține și titlul Guiness Book, este Sophie Hollins, care are 1,88 de metri la vârsta de 12 ani. E mult mai scundă decât Zhang Ziyu, dar rămâne de văzut dacă părinții chinezoaicei vor contacta sau Cartea Recordurilor, pentru ca fiica lor să obțină titlul.

Deși ai crede că Zhang Ziyu este ținta tuturor glumelor și remarcilor răutăcioase, în realitate colegii ei sunt mândri de ea și fericiți că aceasta îi poate ridica, astfel încât să înscrie și ei un coș.

Vezi și Cea mai bătrână femeie din lume a murit! S-a stins din viață la 117 ani

Citește și: