Actorul Kirk Douglas i-a lăsat doar soției sale, Anne, în vârstă de 100 de ani,  o mică parte din avere, adică 10 milioane de dolari, în timp ce celălalte  50 de milioane de dolari au ajuns la fundația caritabilă care îi poartă numele, Fundația Douglas.

Printre beneficiarii donaţiilor se numără Spitalul pentru Copii din Los Angeles,  Universitatea St Lawrence, unde a fost creată o bursă pentru copii proveniţi din rândurile minorităţilor şi din familii fără posibilităţi, congregaţia Templul Sinai din Los Angeles și Teatrul ”Kirk Douglas”. Fundaţia Douglas  a fost înfiinţată de actor împreună cu soţia sa, Anne, iar de-a lungul vieții sale, Kirk era cunoscut pentru donațiile generoase pe care le făcea.

Kirk și Anne au împreună trei copii,  Michael, Joel şi Peter, însă acesta nu le-a lăsat niciun celorlați membri ai familiei, nici măcar celebrului său fiu, Michael Douglas și soției sale, Catherine Zeta-Jones, de care era foarte atașat. Însă, ce-i drept cei doi nici nu ar fi avut nevoie, având în  vedere că starul, în vârstă de 75 de ani, are o avere estimată la 300 de milioane de dolari, mult mai mare decât al tatălui său.

Kirk Douglas, pe numele real Yssur Danielovitch,  s-a născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York. El s-a remarcat în filme precum „Gunfight at the O.K. Coral”, „Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave” şi „Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow”.

Kirk Douglas a primit pe parcursul lungii sale cariere trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful” şi „Champion”. Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Citește și: