Cu toate acestea el declara într-un interviu acordat unei reviste că „este fericit”. Căsătorit de peste 70 de ani cu Anne Buydens, în vârstă de 100 de ani, Kirk Douglas spunea despre ea, că „este dragostea vieţii sale”.

„O iubesc. Ea mi-a oferit stabilitate în această lume de nebuni”, a spus el.

Veteranul actor a avut doar cuvinte de laudă pentru cea care i-a fost mereu alături. „Am avut norocul să-mi găsesc sufletul pereche, iar căsnicia noastră este un lucru minunat”, mărturisea el.

O căsnicie fericită care s-a confruntat însă cu momente grele. În anul 1991, actorul a supravieţuit unui accident de elicopter în care au murit două persoane, un eveniment tragic care l-a făcut să-şi redescopere religia mozaică. Cinci ani mai târziu, în 1995, Kirk Douglas a suferit o hemoragie cerebrală care l-a afectat întreaga viaţă.

La un pas să se împuște. Ce l-a salvat

Un atac cerebral, mai ales pentru un actor, este ceva cumplit, pentru că nu mai poate recita şi prin urmare nu mai poate juca. „Am crezut că viaţa mea s-a terminat”, a povestit el. „Dar când mi-am băgat pistolul în gură, mi-am lovit un dinte şi m-a durut”, a continuat el. „Amuzant, nu? O durere de măsea pentru o sinucidere. Umorul m-a salvat”, a povestit Douglas.

Din fericire viaţa şi cariera lui nu s-au încheiat. După embolia suferită şi cu ajutorul fizioterapeuţilor, el avea să mai joace în patru filme. La opt ani după accidentul cerebral, fiul său Eric Douglas, de asemenea actor, a murit la 46 de ani, după o luptă grea cu dependenţa, de o combinaţie letală de droguri şi medicamente.

În 2010, fiul său cel mare Michael a fost diagnosticat cu cancer faringian, iar în acelaşi an nepotul său preferat, Cameron, intra la închisoare pentru trafic de droguri. „Până la urmă ajungi să suporţi toate astea, face parte din viaţă”, a explicat el cu amărăciune.

Hemoragia cerebrală i-a afectat serios cariera de actor. Din acel moment atât Douglas, cât şi soţia lui s-au implicat în acţiuni de binefacere. Cuplul a donat bani pentru reconstrucţia a 400 de parcuri pentru copii şi a fondat „Căminul lui Harry”, o reşedinţă pentru bolnavii de Alzheimer, în memoria tatălui său.

Cei doi soţi centenari şi-au exprimat în numeroase ocazii intenţia de a-şi dona după moarte averea unor opere de caritate.

Vezi și Povestea de dragoste dintre Kirk Douglas și soția lui. Și-a părăsit iubita la altar pentru ea și au fost fericiți împreună 65 de ani

Citește și: