În ianuarie, Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală, în 2016, a unui tânăr care la momentul respectiv avea 18 ani. Actorul în vârstă de 59 de ani – acuzat de indecenţă, molestare şi lovire, fapte pentru care risca o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi înregistrarea ca agresor sexual – a pledat nevinovat.

Presupusa victimă, William Little, este fiul unei prezentatoare a postului american Boston TV, iar aceasta a fost prima inculpare a lui Kevin Spacey de când cariera de actor i-a fost distrusă de acuzaţii de abuzuri sexuale săvârşite asupra unor bărbaţi, începând cu toamna anului 2017.

Miercuri, procuratura din Nantucket, Massachusetts, a anunţat că renunţă la acuzaţiile formulate în cazul lui Spacey, „pentru că reclamantul este indisponibil”.

Un element crucial în acest dosar a fost telefonul mobil al presupusei victime, care ar fi fost folosit pentru filmarea abuzului, dar şi pentru trimiterea unor sms-uri despre acest subiect către iubita de atunci a tânărului şi mai mulţi prieteni. Însă telefonul ar fi dispărut,  a anunțat tânărul la o audiere care a avut loc în urmă cu o săptămână.

Un poliţist susţine că l-a înapoiat familiei după ce a extras toate datele relevante pentru caz, dar a recunoscut că nu a completat un formular în acest sens, iar familia tânărului spune că nu a primit dispozitivul înapoi.

Intervievat în ceea ce priveşte telefonul şi sms-urile, tânărul a dat asigurări că nu a şters informaţiile. După ce i s-a spus că orice manipulare a telefonului ar putea să îl incrimineze, tânărul a invocat un articol din Constituţia americană care permite unui martor să păstreze tăcerea pentru a nu risca să fie la rândul său cercetat.

Mama tânărului a recunoscut în faţa judecătorului că a şters din telefon anumite imagini potenţial jenante înainte de a oferi dispozitivul anchetatorilor. Însă susţine că nu a şters înregistrarea presupusei agresiuni.

La rândul său, avocatul lui Kevin Spacey, Alan Jackson, a sugerat că mesajele au fost şterse pentru că ar fi lăsat să se înţeleagă că ar fi existat un consimţământ din partea presupusei victime.

Avocatul lui Spacey a declarat după acea audiere că va cere stoparea acestui proces, pentru că dosarul este compromis.

Nu e singura acuzație la adresa lui Spacey

Tot în urmă cu două săptămâni, publicaţia Variety a scris că Spacey a fost audiat şi de poliţia britanică, după ce mai mulţi bărbaţi l-au reclamat pentru agresiuni similare. Actorul a participat voluntar la audieri, care au avut loc în SUA, în luna mai. Starul nu a fost arestat, iar ancheta poliţiştilor de la Scotland Yard este în desfăşurare.

Şase reclamaţii pentru abuzuri sexuale au fost formulate pe numele lui Spacey în Marea Britanie, pentru fapte care ar fi fost săvârşite în perioada 1996 – 2013. Prima reclamaţie în Marea Britanie a fost făcută la sfârşitul anului 2017, iar cea mai recentă datează din primăvara anului trecut.

Spacey a locuit la Londra mai mulţi ani, fiind director artistic al celebrului Teatru Old Vic în perioada 2003 – 2015.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Kevin Spacey a dispărut din viaţa publică după un val de acuzaţii de abuz sexual care i s-au adus la sfârşitul anului 2017. Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” şi „Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects”.

Pentru rolul lui Francis Underwood din „House of Cards”, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy. A fost însă nevoit să iasă din distribuție, pe fondul acuzațiilor.

Vezi și Kevin Spacey a fost pus oficial sub acuzare pentru agresarea sexuala a unui adolescent si risca ani buni de inchisoare. Replica data de actor a mirat pe toata lumea

Citește și: