Reacția lui Hart a fost imediată, fiind publicată pe contul de Instagram: „Echipa mea mi-a spus: «O, Doamne, Kevin, toată lumea este supărată pentru mesajele publicate acum mai mulţi ani».

Am aproape 40 de ani. Dacă nu credeţi că oamenii se schimbă, cresc, evoluează pe măsură ce îmbătrânesc, nu ştiu ce să vă spun. Dacă vreţi să ţineţi oamenii într-un loc în care tot timpul trebuie să justifice trecutul, faceţi-o. Sunt omul greşit”.

După mai multe ore, actorul a revenit cu o altă înregistrare, în care spunea că Academia Americană i-a dat un ultimatum de tipul ”cere-ţi scuze sau găsim o nouă gazdă”.

Inițial nu a dorit să ceară scuze

„Am decis să trec peste partea cu scuzele”, a spus ferm actorul. „Motivul este acela că am făcut asta (să cer scuze – n. red.) de mai multe ori. Nu este prima dată când a venit vorba despre asta. Am discutat. Am explicat. Am spus cine sunt acum faţă de cine eram. Nu voi continua să mă întorc şi sunt complet diferit acum, față de atunci”, a mai spus actorul.

Într-un alt mesaj, postat la două ore distanță, Hart a anunțat că renunță la postura de gazdă a ceremoniei. În plus, a prezentat și scuzele așteptate: „Am ales să renunţ la rolul de gazdă a galei premiilor Oscar. Nu doresc să distrag atenţia într-o noapte în care ar trebui să fie sărbătorite atâtea talente.

Îmi cer iertare faţă de comunitatea LGBTQ pentru cuvintele mele lipsite de sensibilitate din trecut. Îmi pare rău că am rănit oameni. Evoluez şi vreau să continui să fac asta. Scopul meu este să aduc oamenii laolaltă, nu să îi despart. Transmit multă dragoste şi aprecierea mea Academiei. Sper să ne vedem din nou”.

Situația este cum nu se poate mai ciudată, o premieră: Academia Americană de Film trebuie să găsească acum o altă gazdă.

Nominalizările pentru toate categoriile premiilor Oscar vor fi anunţate pe 22 ianuarie 2019, iar cea de-a 91-a gală va avea loc pe 24 februarie 2019, la Los Angeles.

Vezi și S-a îmbătat iar la Oscaruri? Iată ce ”spectacol” a oferit o frumoasă actriță la celebra gală | VIDEO

Citește și: