Keanu Reeves, acum în vârstă de 54 de ani, o va avea alături pe Carrie-Anne Moss, care va reveni în rolul Trinity, a informat marţi compania Warner Bros într-un comunicat.

„Nu putem fi mai fericiţi să ne întoarcem în Matrice alături de Lana”, a declarat şeful Warner Bros, Toby Emmerich.

Lana Wachowski, care purta numele Larry înainte de schimbarea de sex din 2010, a regizat trilogia „Matrix” împreună cu fratele său, Andrew, care a devenit Lilly, după ce a suferit de asemeni o schimbare de sex în 2016.

Trilogia – „Matrix” în 1999, urmată de „Matrix Reloaded” şi „Matrix Revolutions”, ambele lansate în 2003 – a generat în total încasări de peste 1,6 miliarde de dolari în întreaga lume.

Inițial, Keanu Reeves afirma că nu va mai relua niciodată rolul. Mai mult, presa anunțase că i s-a găsit și un înlocuitor, respectiv Michael B. Jordan, cel cunoscut deja din „Creed” şi „Black Panther”, un actor cu un fizic de invidiat, care urma să și producă cel de-al patrulea film al seriei.

Din fericire, pentru fanii lui Keanu Reeves, acesta a revenit asupra deciziei.

Vezi și I s-a oferit șansa de a juca din nou rolul care i-a adus celebritatea, dar a refuzat. Cine îl va înlocui pe Keanu Reeves în următorul Matrix

Citește și: