Keanu Reeves a împlinit 55 de ani pe 2 septembrie și este unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood. Se bucură de celebritate și are averi colosale, însăa cesta recunoaște că nu-i aduc deloc fericire, ba din contră a avut o viața plină de tragedii, care poate să bată și cele mai dramatice filme de la Hollywood.

Keanu Reeves a fost părăsit de tată

La vârsta de doar trei ani, tatăl lui a divorțat de mama lor, Patricia, și i-a părăsit, fără să se mai intereseze de el sau de sora sa mai mare Kim. Pentru că se mutau frecvent, din oraș în oraș, Keanu a urmat cursurile a patru licee. El se lupta însă cu dislexia, iar școala era pentru el o mare provocare, nu și-a luat diplomă că a terminat liceul, însă în prezent și-a rezolvat problema și a devenit un cititor avid. Potrivit site-ului moviepilot.com, în 1993, prietenul lui cel mai bun, actorul River Phoenix , a decedat în urma unei supradoze de droguri, la vârsta de 23 de ani, tragedie care l-a afectat foarte tare, el recunoscând că se gândește tot timpul la River. „River a fost o persoană remarcabilă și un actor remarcabil. Ne-am înțeles foarte bine și îmi lipsește. Mă gândesc des la el”, a declarat actorul, în urmă cu câțiva ani, la un eveniment.

Keanu ReevesSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Citește și: Prințul William își ține copiii departe Camilla Parker-Bowles. Iată ce le spune prințului George și prințesei Charlotte

Și-a pierdut cel mai bun preiten, fetița și iubita

Și-a revenit greu după pierderea lui River, însă viața părea că îi surâde iar în 1998, când Keanu a cunoscut-o pe Jennifer Syme, cei doi îndrăgostindu-se nebunește unul de celălalt. Un an mai târziu a primit cea mai frumoasă veste din viața lui, care în scurt timp s-a transformat într-o adevărată dramă.  Jennifer rămăsese însărcinată cu o fetiță, însă micuța a murit la naștere. Durerea provocată de pierderea copilei lui l-a despărțit de iubita lui Jennifer Syme, cei doi fiind de acord să rămână buni prieteni. Doar un an mai tarziu, viața l-a lovit din nou pe actor. El a fost nevoit să-și îngroape fosta iubită, cu care până nu de mult voia să-și întemeieze o familie. Jennifer a murit în urma unui accident de automobil: în mașină poliția a găsit antidepresive și se pare că că folosea și droguri. Mulți cred că celebrul actor a fost blestemat mai mult ca sigur într-o altă viață de este urmărit de moarte de fiecare dată. „Durerea ia diferite forme, însă niciodată nu dispare”, a spus Reeves pentru „People”, în 2006, precizând că, din păcate, aceasta a fost lecția pe care el a fost forțat să o învețe.

 

Face gesturi generoase pentru oamenii cu care lucrează

Keanu nu s-a lăsat doborât și nu a stat nici să caute vinovați pentru ce i s-a întâmplat, ci a devenit o persoană mai bună decât era înainte. El  și-a folosit tot timpul liber să facă din această lume un loc mai bun, făcând donații caritabile considerabile. La Hollywood se știe deja că el a oferit oamenilor care l-au făcut celebru mai mulți bani decât îi ceruseră aceștia. În timp ce unii din marii actori își răsplătesc echipa de pe platourile de filmare doar cu câteva mulțumiri, după succesul filmului Matrix, Reeves le-a dat oamenilor de la efecte speciale și de la machiaj drept răsplată aproximativ 80 de milioane de dolari din cei 114 milioane cu care a fost plătit pentru rolul său. În plus, la filmările de la „The Replacements” și „The Devil’s Advocates”, el a venit cu ideea să i se taie lui din venituri, pentru ca actori ca Al Pacino să fie de acord să joace în aceste pelicule, fără să fie mărit bugetul producției. Potrivit martorilor, el este printre puținii actori care vrea să afle numele oamenilor cu care lucrează, pe care îi salută și cu care are și discuții, fiind considerat cel mai cumsecade și drăguț om de la Hollywood. Pe vremea în care lucra la „The Lake House”, Keanu a auzit din întâmplare o discuție între două garderobiere. Una se plângea că-și va pierde casa dacă nu plătește douăzeci de mii de dolari. În aceeași zi, Keanu i-a transferat femeii în cont suma respectivă.

Trăiește într-un apartament și merge cu metroul

Mai mult, în 2003, Keanu a dat un interviu în revista Hello! în care a dezvăluit că vrea să ducă o viață cât mai simplă cu putință, fapt pentru care locuiește într-un apartament și merge cu metroul ca orice om normal sau cu motocicleta.  „Banii sunt ultimul lucru la care mă gândesc. Aș putea să trăiesc cu ceea ce am deja și în următoarele secole”, a spus acesta, având o avere de peste 100 de milioane de dolari. Întrebat de ce nu stă într-o vilă, așa cum fac restul vedetelor, Keanu a spus: „Locuiesc într-un apartament, iar acolo am tot ce-mi trebuie. De ce să-mi aleg o casă goală?”.

Are grijă de sora lui, bolnavă de leucemie

El are grijă de familia lui, în special de sora lui, pe nume Kim, după ce aceasta a fost diagnosticată cu leucemie. De-a lungul luptei acesteia cu boala, starul din Matrix a făcut o grămadă de donații organizațiilor care îi ajută pe bolnavii de cancer, centrelor de cercetare și spitalelor. Din fericire, aceasta s-a vindecat. În plus, și-a făcut propria organizație caritabilă, însă a refuzat să-și lege numele de ea. Deși este văzut zâmbind foarte rar, dar acest lucru nu-l împiedică să aducă fericire în viețile celor din jur.

Citește și: