Înmormântarea Prințului Philip a marcat primul moment în care Prinții Harry și William au apărut împreună în public, la mai bine de un an de când Ducele de Sussex și soția lui și-au anunțat retragerea din familia regală britanică.

Prințul Harry și prințul William s-au văzut pentru prima dată față în față de când mezinul familiei regale a renunțat la rolul de senior regal și s-a mutat în SUA. Deși relația dintre ei s-a răcit și regina a decis ca cei doi să nu meargă unul lângă altul la înmormântare pentru a minimaliza tensiunile dintre ei, cei doi au ales să plece împreună de la funeralii.

În familia regală a fost ieri o zi tristă. Și-au luat rămas bun de la cel mai longeviv prinț consort, iar tristul eveniment i-a strâns împreună pe membrii familiei regale. Regina a impresionat pe toată lumea când a început să plângă în momentul în care și-a luat rămas buni de la soțul ei, iar prințul Charles a fost și el surprins plângând de multe ori.

Mai mult, toată lumea a admirat eleganța lui Kate Middleton, care deși purta haine de doliu a atras toate privirile cu frumusețea și simplitatea ei. Mai mult, ea a emoționat pe toată lumea cu gestul ei făcut în capela St George pentru prințul Harry. Ducesa de Cambridge nu l-a pierdut din ochi pe fratele soțului ei, de care în trecut era foarte apropiată, fiind cei mai buni prieteni. Experții în limbajul corpului Believing Bruce și Judi James au explicat pentru The Mirror că faptul că ducesa l-a privit pe prințul Harry în timpul ceremoniei ar putea sugera faptul că a vrut să fie grijulie cu roșcovanul ca acesta să nu se simtă exclus, simțindu-se ca o mamă care trebuie să aibă grijă de el.

„Oamenii nu spun întotdeauna verbal ceea ce simt, dar mereu vor arăta și asta se face prin limbajul trupului. Limbajul trupului la Kate a arătat că ea e îngrijorată pentru prințul Harry și vrea să nu-l piardă din vedere, văzându-l cum stă acolo poate a simțit nevoia de a avea grijă de el ca o mamă”, a spus Bruce.

După ceremonie, prințul Harry a ieșit din Capela Saint George și a mers alături de fratele său și de soția lui, Kate Middleton, cu care părea încântat să vorbească. După aceea, ducesa de Cambridge a mers alături de alte rude, timp în care William și Harry au continuat să meargă împreună și să vorbească.

E prima dată când cei trei sunt văzuți așa uniți. Ei nu au mai fost văzuți în această formula, de când prințul Harry a cunoscut-o pe Meghan.

The funeral of Prince Philip is taking place at St George’s Chapel in Windsor CastleSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 18

Mai mult, potrivit lui Bruce și Judi, atitudinea și comportamentul ducilor de Cambridge față de Harry arată că ei l-au reprimit pe ducele de Sussex în cercul lor restrâns.

În urmă cu câteva zile, un prieten apropiat al familiei regale, Omid Scobie, a explicat care este situația dintre cei doi frați, care s-au reîntâlnit după mult timp pentru a-și conduce bunicul pe ultimul drum, hotărâți să fie uniți și să lase deoparte problemele de familie în această perioadă dificilă.

„Cred că toți cei din Familia Regală caută acum soluții ca să lase în trecut problemele și să se concentreze pe ceea ce este important acum. Sunt deciși să fie uniți, să ducă mai departe moștenirea Prințului Philip și să stea în jurul Reginei, în aceste momente dificile. Cred că este frumos să vezi o familie unită așa cum nu a mai fost de mulți ani, mai ales în aceste zile”, spunea Omid Scobie acum câteva zile, potrivit The Sun.