Cei patru au asistat pe 9 martie la ceremonia religioasă anuală ce marchează Ziua Commonwealth alături de regina Elisabeta a II-a (93 de ani), de prinţul Charles (71 de ani) şi de soţia sa Camilla (72 de ani). Slujba de la Catedrala Westminster a marcat şi prima întâlnire publică dintre ducii de Sussex şi ducii de Cambridge, William şi Kate MIddleton, după „Megxit“-ul anunţat pe 8 ianuarie.

Spre deosebire de anul trecut, Harry şi Meghan au fost conduşi direct la locurile lor din biserica londoneză şi nu au mai avut şansa de a o întâmpina pe suverana Marii Britanii împreună cu ceilalţi membri ai familiei regale. Drept urmare fanii monarhiei i-au criticat pe ducii de Cambridge pentru faptul că i-au ignorat pe ducii de Sussex, în timp ce aceştia i-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze. Potrivit Daily Mail, fanii au lăsat  comentarii răutăcioase  pe reţelele de socializare cu privire la revederea „plină de răceală“ a celor două cupluri.

„Arată dureros. Este foarte urât ce au făcut William şi Kate“,  ”OK, până şi eu trebuie să admit că William şi Kate i-au tratat cu răceală pe Harry şi Meghan. Sper că s-au văzut şi înainte de acest moment, asta ar justifica această răceală, nu aşa îţi întâmpini fratele când îl vezi pentru prima dată“,„Se vede clar că William şi Kate îi ignoră complet pe Harry şi Meghan“,  ”Sunt foarte trist să văd asta. Parcă nici nu se cunosc“, au fost câteva dintre comentariile fanilor.

De asemenea, un expert în limbajul corpului a analizat comportamentul celor două cupluri şi a subliniat faptul că reuniunea a fost cât se poate de „stânjenitoare“ şi „tensionată“, având în vedere răceala cu care i-au întâmpinat William şi Kate pe Harry şi Meghan.  În timp ce ducii de Sussex se aflau la locurile lor aşteptând sosirea reginei Elisabeta, şi-au făcut apariţia şi ducii de Cambridge. La vederea acestora, Harry şi Meghan i-au salutat cu zâmbetul larg pe buze. Meghan chiar i-a făcut discret cu mâna cumnatei sale, Kate. Ambii au părut să ignore saluturile joviale, în timp ce se aşezau la locurile lor.  „N-a fost chiar reuniunea emoţionantă şi plină de căldură la care ne aşteptam. Tensiunea a fost palpabilă“, a adăugat expertul.  El a subliniat faptul că reuniunea celor două cupluri a fost mai degrabă „un ritual ciudat de întâmpinare“.  De asemenea, Edward, contele de Wessex, şi soţia lui au fost lăudaţi pentru comportamentul lor faţă de Harry şi Meghan. Având locuri apropiate, cele două cupluri au discutat vreme îndelungată şi şi-au zâmbit reciproc, făcându-i pe Harry şi Meghan să se simtă confortabil în sânul familiei, ceea ce, spun fanii monarhiei, ar fi trebuit să facă William şi Kate.

Însă, puțini știu gestul făcut de ducii de Cambridge care chiar au încercat să liniștească tensiunile dintre ducii de Sussex și regină.

 

Cuplul s-a oferit să se alăture lui Meghan și Harry și să sară peste întâmpinearea reginei, așa cum se obișnuia,  ceea ce înseamnă că toți au așteptat  pe locurile lor ca ceremonia să înceapă.

 

Decizia a fost luată duminică după ce ducii de Cambridge au considerat că e o decizie incorectă ca ducii de Sussex să nu stea alături de ceilalți membrii ai familiei regale pentru întâmpinarea reginei.

 

Citește și: