Revista susține că spatele imaginii perfecte a lui Kate se pare că ar fi vorba de o femeie hotărâtă și nemiloasă care visează la marele premiu de a fi regină. Surse apropiate ale cuplului, au decalrat pentru Tatler că soția Prințului William este o femeie extrem de ambițioasă, iar modelul care a stat întotdeauna ca sursă de inspirație este chiar Regina Elisabeta a II-a.

„Am petrecut mult timp alături de Kate şi pot să spun că este impenetrabilă. Nu există nimic care să-i placă sau să-i displacă. Are un simţ crud al supravieţurii, la fel ca toţi cei din familia de Windsor. Acesta este motivul pentru care este ireproşabilă. Îşi ţine capul plecat, deoarece marele premiu de a deveni regină este excelent. Își modelează comportamentul după cel al Reginei”, relatează Tatler, într-un articol intitulat „Catherine cea Mare”.

În timp ce încearcă să o măgulescă, tabloidul britanic sugerează că ducesa este acum „una dintre cele mai influente femei din lume” – iar Palatul Kensington a reacţionat imediat şi a criticat dur articolul.

Experţii regali au criticat tabloidului din Marea Britanie, spunând că sunt de părere că în acest articol  „cuplul regal fost special atacat, sugerând faptul că ducesa Kate se simte depăşită şi  epuizată din cazul volumui de muncă extrem de mare pe care-l are mai ales după Megxit.

De asemenea, au fost înfuriați de relatarea „dezgustătoare” şi  „periculos de subțire” din articol,  comparând situaţia lui Kate cu tulburările alimentare suferite de regretata mamă a lui William, prințesa Diana.

Jurnaliștii britanici ce citează „prieteni” de-ai lui Kate, susțin că după plecarea ducilor de Sussex,  Catherine a exagerat cu toate activitățile, iar acum s-ar simți extrem de obosită și copleșită.

„Kate este extrem de furioasă din cauza volumului de muncă. Sigur că zâmbește și este fericită întotdeauna, însă nu își dorește aceste lucruri. (Ea și William-n.r.) Muncesc extrem de mult și sunt nevoiți să se comporte și să reacționeze întotdeauna ireproșabil, indiferent de circumstanțe, dar nu au nici ocazia să se bucure de o vacanță alături de copii”, au explicat surse pentru publicația britanică.

În plus, autorii articolului o aduc în discuţie şi pe mama lui Kate, Carole Middleton, descrisă ca fiind o snoabă îmbogăţită, în timp ce despre sora mai mică a ducesei, Pippa Middleton, spun că pozează într-o figură regală, deşi nu este aşa ceva.

Mai mult, acelaşi articol susţine că prinţul William este obsedat de soacra sa, Carole Middleton, pe care a ajuns să o privească ca pe un substitut de mamă. De aici şi influenţa masivă de care se bucură aceasta la palatul regal.

Kate Middleton și Prințul William au decis că este momentul să ia măsuri legale împotriva publicației Tatler din cauza acestui articol despre Ducesa de Cambridge.

Mai multe surse citate de The Daily Mail au precizat că reprezentanții de la palatul Kensington au trimis mai multe notificări legale în numele lui Kate, cerând retractarea articolului și ștergerea acestuia de pe site-ul publicației. Aparent, familia regală este furioasă cu privire la acuzațiile conform cărora Kate se simte „epuizată” și „captivă”, dar și cu privire la comentariile legate de greutatea Ducesei.

„Este un articol extrem de nemilos și ofensator. Este dezgustător. Este sexist și cea mai cumplită modalitate de a înjosi o femeie”, a declarat o sursă.

„Acest articol este plin de minciuni. Nu există niciun adevăr în afirmațiile lor conform cărora Ducesa se simte copleșită din cauza volumului de muncă, dar nici în declarația conform căreia ducele este obsedat de Carole Middleton. Este un articol absurd și foarte greșit. Întregul articol este o dovadă a snobismului, la cel mai înalt nivel. Ceea ce s-a scris depre Pippa este îngrozitor. Cei de la Tatler pot crede că sunt imuni în fața acțiunilor legale deoarece este o publicație citită de familia regală britanică și se află pe lista de lectură a oricărei familii din Anglia, însă acest lucru nu face nicio diferență. Este ironic faptul că revista preferată a familiei regale britanice este cea care îi desființează. Ducesa este în mod normal o femeie foarte timidă, dar care face totul pentru ca lucrurile să fie bine”, mai spune sursa.

„Acest articol conține un val de inexactități și lucruri false care nu au fost confirmate cu Palatul Kensington înainte de publicare”, se arată în declarația oficială dată de reprezentanții Palatului Kensington.

Astfel, după mai multe demersuri legale făcute de familia regală, articolul a fost șters de pe site-ul publicației Tatler.

„Tatler are o relație apropiată de mult timp față de familia regală și au vrut să rezolve lucrurile amiabil”, a declarat un apropiat al publisherului de la Tatler.