Potrivit ziarului britanic Daily Express, se pare că Middleton și-a propus să nu își eclipseze niciodată soțul, așa cum o făcea mama lui William cu Charles. În plus, Kate este discretă la fiecare apariție, încearcă să nu atragă atenția asupra ei și de fiecare dată respectă protocolul cu strictețe, ceea ce o diferențiază de Lady Di, care obișnuia să încalce toate regulile.

„Înaltă și slabă ca Diana, Kate este, fără doar și poate, regală din toate punctele de vedere. Ea pare încrezătoare în sine și, mai presus de toate, fericită! În comparație cu Diana, al cărei scop era să fie rebela familiei regale și să nu urmeze nicio regulă, Kate Middleton a aderat protocolului impus de statutul pe care l-a câștigat. Ea i-a ascultat pe consilierii lui WIlliam și l-a susținut pe soțul ei în tot, însă nu l-a eclipsat niciodată. Unul dintre defectele prințesei Diana a fost faptul că l-a pus în umbra ei pe Charles. Kate nu a vrut să facă aceeași greșeală”, se arată într-un articol Vanity Fair, potrivit express.co.uk.

Kate Middleton a explicat într-un interviu acordat lui Tom Bradby că intenția ei a fost, încă de la început, să îl urmeze pe soțul ei. Editorul șef al revistei „Majesty”, Ingrid Seward, a susținut recent că prințesa Diana ar fi apreciat-o pe Kate Middleton și și-ar fi dat seama „cât de potrivită este pentru William.

„Cred că i-ar fi fost foarte dragă prințesei Diana, pentru că face totul așa cum trebuie și este și superbă!”, a spus Ingrid.