În a doua seară petrecută în Jamaica și cea de-a șasea din turneul ducilor în Caraibe, Kate Middleton a reușit să fure privirile tuturor la o cină oficială.

Ducii de Cambdrige au participat miercuri seara la o cină de stat găzduită de guvernatorul general din Jamaica, Sir Patrick Allen, unde a apărut într-o rochie verde smarald cu paiete, lungă și extrem de elegantă, în care arată ca o adevărată prințesă.

Royal Tour of The Caribbean-Day FiveSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Spectaculoasă ținută cu umeri goi, este creația designerului britanic, Jenny Packham, iar prin alegerea ei, Kate a vrut să-i aducă un omagiu regretatei prințese Diana. Și asta, pentru că look-ul lui Kate pare inspirat după cel al lui Lady Di, din portretele oficiale ale logodnei ei cu Charles, în 1981. Culoarea rochiilor lor este aproape identică și seamănă chiar și modelul. Aceasta a fost rochia preferată a mamei prințului William, pe care a purtat-o la mai multe ocazii. Paietele i-au adus Ducesei un strop de sclipire, în timp ce volanele din jurul umerilor i-au scos în evidență gâtul și clavicula.

Așa cum a făcut și Diana în urmă cu mai bine de 40 de ani, Kate și-a accesorizat rochia cu diamante și smaralde. În timp ce prințesa de Wales a optat pentru un lănțișor tip choker, Kate a ales o brățară asoratată cu cerceii pe care le-a împrumutat de la regina Elisabeta a II-a.

Kate Middleton a demonstrat din nou că este un simbol al eleganței și al rafinamentului și a topit inimile tuturor. Rochia a fost, totodată, și un tribut adus pentru steagul țării care i-a găzduit în aceste două zile pe ducii de Cambridge. Kate a ales ca în cadrul acestui turneu să poarte ținute inspirate din culorile steagurilor țărilor în care se află.

După cum este obiceiul pentru ocaziile de stat, Kate și-a purtatt pe rochie și însemnele regale, inclusiv Ordinul Familiei Regale, cel cu fundă galbenă, pe care regina i-a dăruit-o, în aprilie 2019, la cea de-a opta aniversare a căsătoriei.

Printre femeile care au mai primit aceasta distincție se număra prințesa Diana, dar și actuala șotie a prințului Charles, ducesa de Cornwall. Aceasta distincție constă într-o medalie ce se poartă pe umărul stâng. Pe medalie se afla o reproducere a unui portret al reginei Elisabeta a II-a la tinerete, intr-o rochie de seara. Portretul este inconjurat de diamante. In partea superioara a medaliei (deasupra portretului) se afla o coroana a dinastiei Tudorilor din email roșu, bătută cu diamante. Medalia este suprapusa peste o panglică galbenă.

Acesta a fost al doilea look glam al turneului de până acum, după ce Kate a purtat luni seara o rochie metalizată roz aprins de la The Vampire’s Wife, marca preferată a celebrităților, pentru o recepție specială la ruinele mayașe din Cahal Pech din Belize.

Ducele de Cambridge s-a folosit de vizita din Jamaica pentru a vorbi despre un subiect sensibil care vizează poporul țării în care se află. Prințul William a vorbit despre rolul istoric al Marii Britanii în comerțul cu sclavi și l-a descris ca fiind ”detestabil” și ”o pată a istoriei Marii Britanii”.

Discursul oficial pe care l-a ținut alături de Kate Middleton ține în prezent primele pagini ale presei internaționale. Viitorul rege și-a exprimat dezamăgirea față de ”atrocitățile îngrozitoare” care au lăsat o moștenire dificilă în Jamaica și și-a exprimat ”durerea profundă” față de cei prezenți.

”Sunt profund de acord cu tatăl meu, Prințul de Wales, care a spus în Barbados, anul trecut, că atrocitatea îngrozitoare produsă la nivelul sclaviei ne pătează pentru totdeauna istoria. Vreau să-mi exprim durerea profundă. Sclavia era odioasă și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.”

”În timp ce durerea este adâncă, Jamaica continuă să-și construiască viitorul cu determinare, curaj și forță. Puterea și simțul comun al scopului poporului jamaican, reprezentate în steagul și motto-ul nostru, celebrează un spirit invincibil.”

”Același spirit este cel care a stimulat generația Windrush, care a vent în Regatul Unit pentru a ajuta la reconstrucție după cel de-al Doilea Război Mondial. Suntem veșnic recunoscători pentru contribuția imensă pe care această generație și descendenții lor au adus-o vieții britanice, care continuă să îmbogățească și să îmbunătățească societatea noastră.”

”Sunt încântat că un monument național care recunoaște și sărbătorește generația Windrush al artistului jamaican, basil Watson, va fi dezvăluit la sfârșitul acestui an în Gara Waterloo din Londra.”

Discursul emoționant al Ducelui de Cambridge a demonstrat durerea profundă pe care o simte față de istoria care a pus în dificultate poporul din Jamaica.

Cuplul Regal se află într-un tur de opt zile în Caraibe pentru a sărbători Jubileul de platină al Reginei Elisabeta și deja au ajuns în Bahamas.

La sosirea în Jamaica s-au confruntat cu protestele militanților care cereau Regatului Unit scuze publice și despăgubiri pentru sclavie.

Foto: Profimedia/ Hepta