Pe covorul roșu de la premiile BAFTA au participat nume sonore de la Hollywood, precum Olivia Colman, Renee Zellweger, Charlize Theron,  Rebel Wilson sau Margot Robie, însă ducesa le-a întrecut în eleganță.

Prince William si Kate MIddleton la premiile Bafta 2020SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Kate a strălucit într-o rochie albă cu auriu, semnată de designerul ei preferat Alexander McQueen, iar părul l-a avut prins într-un coc elegant la spate.

Tematica serii a fost Green Code Dress, ce presupunea adoptarea unei ținute care a mai fost purtată sau alegerea uneia creată de un designer cunoscut pentru alinierea la curentul eco.
Kate Middleton a ales să îmbrace o rochie pe care a mai purtat-o în 2012, la o cină oficială, în Malaezia, respectând astfel indicațiile și dorința organizatorilor și împărtășindu-le grija pentru mediu. Ea și-a completat ținuta cu o o gentuță clutch aurie realizată de Anya Hindmarch și un coplier și cercei marca Van Cleef & Arpels, brandul de bijuterii pregerat al ducesei de Cornwall, Camilla Parker.

Prințul William nu s-a lăsat nici el mai prejos și apurtat un tuxedo extrem de elegant. Ducii de Cambridge sunt nelipsiți în fiecare an de la acest eveniment, după ce în februarie 2010 prințul William a fost desemnat președintele premiilor BAFTA.

Lungmetrajul „1917”, marele câștigător al serii

Gala BAFTA 2020 a avut loc la Royal Albert Hall din Londra şi a fost prezentată pentru prima dată de actorul de comedie Graham Norton.

Lungmetrajul „1917”, de Sam Mendes, a fost marele câştigător la ediția de anul acesta, a 73-a, a premiilor industriei de film britanice – BAFTA: a obținut nu mai puțin de șapte trofee.

„Joker”, de Todd Phillips, care conducea în topul nominalizărilor, cu 11, a primit, în schimb, numai trei premii: pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru cea mai bună coloană sonoră și cel pentru cea mai bună distribuție, acordat în premieră anul acesta, iar Irishman care avea 10 nominalizări nu a primit niciun trofeu.

Renee Zellweger a fost desemnată cea mai bună actriță în rol prin principal pentru filmul „Judy”, și Joaquin Phoenix, cel mai bun actor în rol principal pentru    pentru „Joker”.

Premiile pentru roluri secundare au fost primite de Brad Pitt, pentru interpretarea din filmul lui Quentin Tarantino „Once Upon a Time in Hollywood”, și de Laura Dern, pentru partitura din producția Netflix „Marriage Story”.

 

Foto: Profimedia/ Alpha Press( Hepta)

Citește și: