Kate și William au aterizat luni pe baza aeriană Rawalpindi’s Nur Khan și s-au întâlnit cu ministrul de externe al Pakistanului Shah Mehmood Qureshi. Palatul Kensington a declarat că în cadrul vizitei în Pakistan, ducii de Cambridge se vor întâlni cu mai mulți oameni din Pakistan, inclusiv cu membrii ai unor organizații caritabile, cu lideri ai comunitățiilor și cu copii.  Palatul a adăugat că acesta este cel mai complex turneu al ducilor de Cambridge și au fost luate măsuri de securitate și logistice.

Kate si Wiiliam, la sosirea în PakistanSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Pe aeroport, Kate a apărut într-o rochie turcoaz, asortată cu o pereche de pantaloni, în aceeași culoare, realizate de designerul britanic Catherine Walker, în stilul hainelor tradiționale pakistaneze. Ținuta a fost completată de o pereche de pantofi cu toc nude. Nici prințul William nu s-a lăsat mai prejos și de asemenea, a avut o apariție extrem de elegantă, purtând un costum negru și o cravată albastră.

Însă, puțină lume știe, că ducesa de Cambridge a încercat prin ținuta ei să-i aducă un omagiu prințesei Diana, care era un mare fan al creațiilor semnate de Catherine Walker și le purta de câte ori avea ocazia.

Kate Middleton și prințul William, pe urmele prințesei Diana

Ulterior, Kate, în vârstă de 37 de ani, s-a schimbat într-un alt kameez shalwar- rochia națională a țării – de un albastru regal, realizată de designerul pakistanez Maheen Khan. A completat look-ul cu o pereche de pantofi bej cu toc jos. Totodată, William, în vârstă de 37 de ani, s-a îmbrăcat în tradiționala cămașă albastru deschis, pantaloni negri și pantofi negri, iar cei doi au mers în vizită la o școală, unde au salutat elevii și s-au jucat cu ei.

 

William și Kate sunt primii membrii ai familiei regale care vizitează Pakistanul de când prințul de Wales, prințul Charles, și ducesa de Cornwall au vizitat țara în anul 2006. De asemenea, ei calcă pe urmele regretatei prințese Diana, care a vizitat Pakistanul în 1991, în primul ei turneu solo, iar apoi a revenit aici și în 1996 și în 1997.

Ducii de Cambridge nu sunt însoțiți de cei trei copii ai lor, prințul George (6 ani), prințesa Charlotte (4 ani) și prințul Louis (1 an),  în acest turneu, aceștia au rămas în Londra, alături de dădaca și bunicii lor, pentru a putea să -și continue studiile.

Cuplul regal urmează să se întâlnească astăzi și cu președintele țării, Dr. Arif Alvi, la palatul prezidențial, iar apoi vor avea o întâlnire oficială cu premierul Pakistanului,  Imran Khan. Momentul va fi unul foarte emoționant pentru prințul William, având în vedere că Imran a cunoscut-o pe mama lui, prințesa Diana, și a petrecut mai mult timp cu ea, în ultima ei vizită din Pakistan, ce a avut loc doar cu câteva luni, înainte ca aceasta să moartă brusc în august 1997.

 

Citește și: