„Au fost câțiva ani grei”, a scris artistul în vârstă de 25 de ani pe Instagram, adăugând că suferă și de o infecție virală cronică.

Bieber a spus că știe internauții au speculat că ar avea probleme cu drogurile pentru că avea câteva pete pe piele. Boala Lyme este o infecție bacteriană cauzată de căpușe. Simptomele afecțiunii variază, iar printre ele se numără eczeme, durere musculară și oboseală.

Justin Bieber a făcut dezvăluirea pe internet după ce fanii l-au acuzat de consum de metamfetamină. „Ei nu știu că am fost recent diagnosticat cu boala Lyme” și nu doar asta, dar cântărețul a suferit și de mononucleoză, o infecție cronică și severă, care i-a afectat „pielea, funcția creierului, energia și starea generală de sănătate”.

El a menționat că ia tratamentul potrivit și că va dezvălui mai multe în documentarul care urmează să fie lansat pe Youtube, despre viața lui.

Nu doar Bieber suferă de boala lyme, ci și multe alte vedete precum actorul Alex Baldwin, Richard Gere,  fotomodelul Bella Hadid, cântăreața Avril Lavigne sau Shania Twain.

Ce este boala Lyme

Boala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia Burgdorferi şi se transmite la oameni prin înţepătură de căpuşă. Simptomele includ febră, durere de cap, iritaţie pe piele în jurul înţepăturii.

Riscul infecției cu boala lyme crește în funcție de durata în care căpușă rămâne atașată piele, cu cu cât stă mai mult, cu atât riscul este mai mare. Infectia Lyme este puțin probabilă în cazul în care căpușa a stat prinsă în piele pentru mai puțin de 36 până la 48 de ore.

Dacă credeți că ați fost mușcat de o căpușă și prezentați simptome ale bolii Lyme – mai ales în cazul în care locuiți într-o zonă în care boala Lyme este răspândită – contactați medicul de urgență. Tratamentul pentru boala Lyme este mult mai eficient dacă e început din timp. A se consulta medicul, chiar dacă simptomele dispar. Absența simptomelor nu înseamnă că boala a dispărut.

Lăsată netratată, boala Lyme se poate răspândi  și pe alte părți ale corpului de la câteva luni până la câțiva ani de la infectare, cauzând artrită și probleme ale sistemului nervos. De asemenea, căpușele pot transmite alte boli, cum ar fi babesioza și febra căpușei Colorado.

Netratarea bolii Lyme poate duce la complicații precum imflamarea articulaților, în mod special în zona genunchilor (artrita lyme), simptome neurologice(paralizia facială sau neuropatie), defecte cognitive, probleme cardiace.

 

CItește și: