Acesta a postat pe rețeaua de socializare o fotografie în care apăreau două persoane de viță nobilă (cu sugestie clară către prințul Harry și Meghan Markle), ținând de mână un cimpanzeu îmbrăcat și purtând un baston.

Sub fotografie era scris următorul mesaj: ”Bebelușul regal a părăsit spitalul”.

jurnalist concediat dupa ce l-a comparat pe fiul printului Harry cu un cimpanzeu

Toată lumea a înțeles, așa cum era și intenția jurnalistului, că bebelușul regal, Archie, a fost comparat cu un cimpanzeu.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Jonathan Wall, directorul editorial al BBC 5 Live, a comunicat prin intermediul unui email trimis întregii redacţii că „Danny a făcut o greşeală serioasă pe social media”.

„Acţiunea lui încalcă valorile după care noi ne ghidăm la postul de radio”, se mai arată în mesajul trimis către colegii jurnalistului.

Cât despre jurnalistul în vârstă de 61 de ani, care între timp a șters postarea. acesta se apără spunând că fotografia publicată de el nu are nicio legătură cu originile lui Meghan. Jurnalistul se declaraăp scandalizat de decizia BBC de a-l concedia, mai cu seamă prin telefon.

Vezi și Se întâmplă și la case foarte mari! Gafa imensă făcută de familia regală britanică. Cea mai bună dovadă că nimeni nu a mai dormit pe la palat

Citește și: