În septembrie 2017, Julia a primit cea mai cumplită veste de la medicii: avea cancer la sân. Deși au urmat zile întregi chimioterapie și a trecut chiar și printr-o intervenție chirurgicală,  frumoasa actriță mărturisește că nu s-a dat bătută nicio clipă și a refuzat să se lase cuprinsă de frică, teamă și alte gânduri.

„Lucruri de genul ăsta – o să mor mâine? – n-am vrut să ajung la așa ceva. Nu mă înțelegeți greșit: am fost îngrozită până în măduva oaselor. Dar nu m-am lăsat, cu excepția unor momente, să ajung într-un loc întunecat. Nu mi-am permis”, a dezvăluit vedeta.

Citește și: Cum arată actrița din „Seinfeld”, Julia Louis-Dreyfus, după ce a învins cancerul. Imaginile cu ea au făcut înconjurul lumii

A primit diagnosticul la o zi după ce a câştigat cel de-al şaselea premiu Emmy

„Știți cum e când urci pe cal și ții bine hățurile în timp ce calul galopează? Am simțit că țin strâns hățurile, așa m-am simțit”, a explicat ea, adăugând că a avut un an foarte greu.

Julia, în vârstă de 56 de ani, a mărturisit că s-a luptat pentru viața ei ”ca un tigru” din momentul în care i s-a pus diagnosticul. În septembrie 2017,  ea a anunțat pe o rețea de socializare că are cancer.

„O femeie din 8 luptă împotriva cancerului la sân. Azi, eu sunt una dintre ele. Vestea bună este că am cel mai grozav grup de susţinere, familia şi prietenii. Vestea proastă este că nu toate femeile sunt atât de norocoase, aşa că haideţi să luptăm împotriva tuturor tipurilor de cancer şi să facem îngrijirea medicală universală o realitate”, a scris  atunci actrița.

Louis-Dreyfus a primit diagnosticul la o zi după ce a câştigat cel de-al şaselea premiu Emmy, consecutiv, pentru rolul Selina Meyer din serialul HBO „Vicepreşedinta/ Veep”. Ea deține recordul pentru actrița care a  primit cele mai multe premii Emmy pentru un rol.

Julia Louis-Dreyfus a devenit cunoscută în întreaga lume pentru rolul lui Elaine Benes din „Seinfeld”, pentru care în anul 1994 a primit și  Globul  de Aur.