Evenimentului „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras”, programat pentru 29 noiembrie, la Cluj, face parte din turneul mondial al renumitului artist spaniol Jose Carreras, „A Life In Music”.

Filarmonica de Stat „Transilvania” a fost înființată în 1955, cu denumirea inițială de Filarmonica de Stat Cluj, a devenit unul dintre ansamblurile simfonice de vârf din România și a efectuat cu succes turnee în mai toate țările Europei. De asemenea, a participat la festivaluri naționale și internaționale importante (Lucerna, București, Torino, Varșovia, Istanbul, Santander, Strasbourg, Bratislava, Berlin, Interlaken). Discografia orchestrei numără peste 150 de discuri și este una dintre cele mai valoroase și ample realizate în țara noastră.

Dirijor va fi nepotul lui Jose Carreras

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va fi dirjiată de însuși nepotul lui Jose Carreras. David Gimenéz s-a născut în Barcelona, și-a făcut studiile muzicale în orașul natal, apoi la Viena și la Londra. A studiat la început pianul, dar a decis ulterior să se dedice carierei de dirijor. A moștenit de la unchiul său, Jose Carreras, atât asemănarea fizică cât și talentul. Printre celebritatile cu care a colaborat se numără Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna sau Agnes Baltsa și desigur, Jose Carreras, pe care îl însoțește constant în turnee.

Credit foto: PR