Celebrul artist va oferi un concert „The Very Best Of Jose Carreras”, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, din care nu vor lipsi celebrele piese „La Donna e Mobile” sau „Nessun Dorma”, dar nici cunoscutele sale arii de operă, operetă și musicaluri.

Jose Carreras ocupă un loc privilegiat în lumea muzicii. Născut în Barcelona, acesta a studiat muzică în orașul natal. În 1970 și-a început cariera muzicală la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, jucând în piesele Nabucco și Lucrezia Borgia. Cariera artistului cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, cele mai importante fiind: Andrea Chenier, La Boheme, Tosca, Werther, Don Carlo, Carmen, Forta Destinului, I Pagliacci, Elixirul Iubirii și Bal Mascat, dar și înregistrări cu mari artiști din afara ariei muzicii clasice, printre care Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour sau Sarah Brightman.

Pe lângă reprezentațiile de operă, acesta a susținut recitaluri în cele mai renumite săli de concerte din lume. Întregul său repertoriu include peste 600 de titluri interpretate, ce acoperă o paletă largă de stiluri muzicale de la baroc până la contemporan.

Cel mai bine vândut album clasic

Carreras a făcut parte din proiectul „Cei trei tenori”, alături de Placido Domingo și Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, care au continuat până în 2003. Primul concert în scop caritabil al celor trei magnifici a avut loc la Roma, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal. Datorită succesului uriaș, concertele în această formulă au continuat vreme de 14 ani! Albumul „Carreras-Domingo-Pavarotti: The Three Tenors In Concert” deţine recordul Guinness Book pentru cel mai bine vândut album clasic.

A învins lupta cu leucemia

Denumit de criticii de gen ca fiind tenorul cu cea mai frumoasă voce a zilelor noastre, Jose Carreras a dovedit lumii întregi că nu este doar un mare artist, ci și un filantrop. După ce a câștigat lupta cu leucemia a înființat „Fundația Internațională Jose Carreras pentru lupta împotriva leucemiei”, implicându-se activ pentru strângerea fondurilor necesare oamenilor diagnosticați cu leucemie. A donat fundației sume importante din onorariile concertelor susținute de el, dar și din vânzările de CD-uri.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, din 29 noiembrie 2015, prețurile biletelor sunt între 150 și 500 de lei. Acestea au fost puse în vânzare în magazinele partenere Project Events și în mediul online.

Credit foto: Project Events