Actorul s-a transformat total pentru a intra în pielea fotografului de război W. Eugene Smith, după cum se poate observa în primele imagini din filmul regizat de Andrew Levitas.
După o perioadă plină de scandaluri în care actorul a fost acuzat de violență și după ce s-a scris despre el că ar fi grav bolnav pentru că devenise foarte slab, Johnny pare să fi revenit pe linia de plutire. Cu câteva kilograme în plus, ochelari, barbă albă și o bască pe cap, starul, în vârstă de 55 de ani, cu greu poate fi recunoscut.

 

William Eugene Smith (1918-1978) a fost un fotoreporter american, descris drept „cel mai important fotograf american care a dezvoltat eseul editorial fotografic”. Smith a realizat numeroase fotografii în timpul celui de al Doilea Război Mondial, dar a documentat şi poluarea devastatoare din Minamata, Japonia. Albumul său de fotografie din 1948, Country Doctor, realizat pentru revista Life, este considerat drept „primul reportaj fotografic extins” din istoria fotografiei.

 

 

View this post on Instagram

 

First look! #johnnydepp as Eugene Smith #minamata the makeup artist did a marvelous job! ♥️

A post shared by Reem (@reemidepp) on

Andrew Levitas regizează filmul după un scenariu de David K. Kessler, care a adaptat cartea scrisă de Aileen Mioko Smith şi W. Eugene Smith, transmite The Hollywood Reporter.

În thriller-ul Minamata, Smith, interpretat de Johnny Depp, încearcă să mediatizeze cazul unei companii responsabilă pentru otrăvirea locuitorilor din Minamata, Japonia, în 1971. Gloria zilelor din cel de-al Doilea Război Mondial a apus şi Smith este izolat, deconectat de la societate şi carieră. Un vechi prieten, care reprezintă celebra publicaţie Life (Nighy) îl convinge pe Smith să se întoarcă în Japonia, pentru a expune o poveste îngrozitoare: anihilarea unei întregi comunităţi de pe coasta Japoniei.

Citește și: