John a fost cel mai mic din cei şase copii ai lui Salvatore şi Helen Travolta. Tatăl lui avea descendenţă italiană, iar mama lui avea strămoşi irlandezi.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

În timpul filmărilor pentru „The boy in the plastic bubble” (1976), s-a îndrăgostit de Diana Hyland, care era cu 18 ani mai mare decât el. Aceasta a murit de cancer în braţele lui, în 1977.

Se poate spune că Richard Gere îi datorează cariera lui Travolta. Acesta a refuzat rolurile principale din „Days of Heaven” (1978), „American Gigolo” (1980), „An Officer and a Gentleman” (1982) şi „Chicago” (2002), care au fost apoi toate interpretate de Gere.

A fost ales să-l interpreteze pe starul rock Jim Morrison într-o biografie de la începutul anilor ’80 despre trupa The Doors. Din cauza unor probleme legale, s-a renunţat la proiect, iar în cele din urmă, rolul a fost interpretat de Val Kilmer.

A primit rolul lui Vincent Vega din „Pulp Fiction” (1994) în principal deoarece Michael Maddsen, actorul pentru care a fost scris rolul, nu a fost disponibil din cauza altor proiecte în care era implicat. Acest rol i-a reînviat cariera după o pauză lungă.

În timpul filmărilor pentru „Blow Out” (1981), a suferit de insomnie, pe care o avea de când era mic, când îşi aştepta mama să se întoarcă acasă de la muncă. Ca să se calmeze, a învăţat să cânte la vioară.John Travolta a petrecut nouă luni învăţând să danseze pe muzică disco în timpul filmărilor pentru „Saturday Night Fever”.

Travolta este şi pilot, iar cea mai mare reuşită a lui este că a aterizat cu succes la Washington National of Gulfstream IIB, după ce avionul pe care îl pilota a rămas complet fără sistemul electric.

În meseria sa de actor s-a inspirat mai ales de la James Cagney, Al Pacino și Robert De Nir, a mărturisit el. Travolta a spus că regizorul lui preferat, dintre cei cu care a lucrat, a fost Sylvester Stallone. Cei doi au lucrat împreună pentru „Staying Alive” (1983). Travolta susține că Stallone a ştiut cum să-l facă să arate cel mai bine pe ecran.

Actuala lui soție era căsătorită când s-a îndrăgostit de el

Actuala lui soție, Kelly Preston, s-a îndrăgostit de John Travolta când era căsătorită cu altcineva. ”Nu eram fericită în căsnicie. Eram cu persoana greșită”, a povestit ea într-o emisiune, anul trecut.

John Travolta s-a căsătorit cu Kelly Preston de două ori. Prima lor nuntă, din 5 septembrie 1991, a fost tinută de un preot scientolog şi declarată ilegală. Cuplul s-a întâlit în timpul filmărilor pentru „The Experts” (1989).

Cei doi au devenit părinți de trei ori. Primul lor copil, Jett, a murit în 2009, la vârsta de 16 ani. Mai au o fată, Ella Bleu, de aproape 20 de ani, care deja le calcă pe urme într-ale actoriei, și un băiat de 8 ani, Benjamin.

Vezi și John Travolta și Kelly Preston au sărbătorit 28 de ani de căsnicie! Ce frumos au marcat momentul!

Citește și: